Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pentagonul suspectează Rusia că a atacat trupele americane utilizând tehnologia “energiei direcționate”
Trupele americane din Siria par să fi fost, în toamna anului 2020, ţinta unor atacuri cu arme sofisticate, conform unui raport publicat de Politico. Conform sursei citate, Departamentul american al Apărării (Pentagonul) a informat Congresul SUA despre faptul că investighează presupuse atacuri cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate” împotriva trupelor americane, iar Rusia a fost identificată ca posibilă țară atacatoare. 

Situaţia a intrat în atenţia conducerii Pentagonului în momentul în care mai mulţi militari au acuzat boli misterioase în Siria. Pentagonul suspectează Rusia, precizeaza publicatia Epoch Times.

Patru oficiali din domeniul securităţii naţionale implicaţi în anchetă au declarat pentru Politico că Departamentul Apărării investighează incidentele suspectate încă de anul trecut.

Două surse au declarat pentru Politico că ancheta asupra militarilor care acuză boli ciudate include cazuri din Siria, unde trupele au dezvoltat simptome asemănătoare gripei în toamna trecută.

Politico a mai raportat că Departamentul Apărării a informat Congresul cu privire la existenţa unor informaţii despre atacurile "energetice".

G Ad:

Dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru Politico că Departamentul Apărării nu era la curent cu atacurile "cu energie direcţionată'' împotriva trupelor din Siria.

Publicaţia Business Insider a contactat Departamentul Apărării pentru comentarii.

Atacurile cu energie direcţionată implică direcţionarea unui fascicul de unde electromagnetice către o anumită ţintă şi ar putea implica infrastructură asemănătoare cu laserele - dar care emite pe frecvenţe diferite, înalte, în general în afara spectrului vizibil.

Metoda poate implica direcţionarea de microunde către oameni, pentru a cauza vătămări corporale.

Oficialii SUA din Cuba, China şi Rusia s-au îmbolnăvit misterios, iar studiile au arătat că radiaţia cu microunde este principala cauză.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro