Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apărarea antiaeriană a Ucrainei, o problemă nerezolvată | Turcia este dispusă să vând Kievului sistemul Korkut
Din 2014 şi până astăzi, experţii militări din Ucraina au atras atenţia, în repetate rânduri, ministerului ucrainean al Apărării cu privire la problema apărării aeriene. Mai devreme sau mai târziu această problemă trebuie rezolvată şi se pare că un prim pas urmează să fie făcut. Surse ucrainene precizează că Ucraina urmează să poarte discuţii cu compania turcă de apărare Aselsan, dezvoltatorul şi producătorul complexului antiaerian de 35 mm Korkut.
Sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut. Sursa foto: Aselsan.

Experţii publicaţiei Defense Express au relatat într-un recent material ca Turcia, prin compania de apărare Aselsan, intenționează să ofere Ucrainei sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut.

Arma pe care Turcia intenționează să o prezinte Ucrainei este un sistem antiaerian autopropulsie de 35 mm, botezat Korkut, dezvoltat în conformitate cu standardele NATO.

Este proiectat pentru apărarea aeriană a trupelor mecanizate și a unităților mobile, precum și a bazelor militare. Sistemul se poate angaja în operațiuni de la detectare la interceptare și distrugere a țintelor aeriene.

Un sistemul Korkut este format din trei unități autopropulsate antiaeriene de 35 mm (ZSU) și un post de comandă. Datorită senzorilor și algoritmi software, acest sistem poate funcționa complet autonom și, dacă este necesar, sub controlul unui sistem de nivel superior.

G Ad:

Unitatea de comandă și control, care controlează trei unități autopropulsate antiaeriene, captează și urmărește ținte folosind un radar de căutare 3D și are un sistem integrat de recunoaștere a amenințărilor „prient - duşman”.

Interesant este că funcțiile de comandă şi control ale acestui post de comandă pot fi integrate şi pe alte sisteme de apărare aeriană.

Armamentul principal al complexului antiaerian Korkut: turela conține armamentul, care constă în două tunuri automate de calibrul 35 mm Oerlikon KDA, fabricat sub licență de compania turcă MKEK. Raza de acţiune - 4 km, cadenţă de tragere - până la 1100 de proiectile pe minut. În plus, complexul poate fi armat cu un Stinger MANPADS sau alt sistem de acest gen.

Pe lângă tipurile clasice de muniţie, Korkut poate trage și muniție de 35 mm Air Burst (ATOM), dezvoltată de Aselsan.

Potrivit dezvoltatorilor, aceste muniții sporesc semnificativ eficacitatea complexului Korkut împotriva unui număr de amenințări aeriene, inclusiv rachete de croazieră, rachete aer-sol și UAV-uri, precum și împotriva elicopterelor și avioanelor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro