Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata finlandeză va primi din Israel muniție calibru 120 mm pentru tancurile Leopard 2
Elbit Systems a anunțat recenta că filiala sa IMI Systems a fost selectată de către ministerul finlandez al Apărării, în urma unor testări riguroase efectuate de Forţele Armate Finlandeze, pentru a vinde armatei muniţie M339 de calibru de 120 mm pentru tancurile sale principale de luptă Leopard 2, potrivit Army-Technology.

M339 (muniție explozivă antitanc HEAT)- este un proiect multifuncţional folosită de tunuri pentru distrugerea blindatelor.
M339 este potrivită pentru toate MBT-urile cu tun cu țeavă netedă, care respectă cerințele NATO STANAG ( acordurile de standardizare editate de către NATO - definesc procedurile, termenii și condițiile adoptate de țările membre ale Alianței cu privire la sisteme și echipamente militare).

Forţele Armate Finlandeze au selectat M339 pentru a îmbunătăți puterea de foc și capacitatea tancurilor de luptă de a perforara mai ușor blindajele ţintelor.

Yehuda (Udi) Vered, vicepreședinte executiv și director general al Elbit Systems, a comentat: „Cred că rezultatul testării riguroase de către Forţele Armate Finlandeze și selecția de către Ministerul finlandez al Apărării evidențiază recunoașterea tot mai mare, de către armatele occidentale, a calitatii portofoliului nostru de muniții. "

Ştiri Recomandate

Ucraina: Forțele de ocupație pro-ruse au atacat o zonă rezidențială din Donețk
Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste
China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului (ONU). ”Absurd și imoral. Un piroman, șeful pompierilor”
Iohannis: Armata română se bucură de aprecierea NATO. România, pilon de stabilitate şi securitate pe flancul estic
Militarii din Ecuador au ridicat cadavrele victimelor COVID-19. Președinția a reacționat după imaginile cu cadavre pe străzi
Ziua NATO în România. Orban: Omenirea, într-o luptă aproape inegală cu un inamic invizibil
Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului