Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Armata Germaniei, cunoscută sub denumirea de Bundeswehr, intenționează să achiziţioneze un lot de noi rachete ghidate pentru lansatorul de rachete M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System), cunoscut în Germania ca MARS II.
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă  MARS M270 MLRS al armatei germane

Potrivit unui comunicat de presă, emis la 2 iulie de Bundeswehr, Bundestagul – parlamentul federal unicameral al Republicii Federale Germania – a aprobat achiziția de noi rachete MARS II.

Contractul de achiziţie este evaluat la aproximativ 213 de milioane de euro (239 de milioane de dolari) și acoperă furnizarea a 1.818 rachete ghidate către Bundeswehr.

Potrivit MilitaryLeak, aceste rachete sunt lansate de lansatorul de rachete MARS II și pot atinge ținte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri distanță.

De asemenea, până în 2023, anul în care Germania va prelua conducerea forţei de intervenţie rapidă a NATO (Very High Readiness Joint Task Force), VJTF – 170 de rachete ghidate ale sistemului de apărare anti-aeriană Patriot, din inventarul Bundeswehr, vor fi modernizate.

În prezent, armata germană are în total 38 de sisteme MARS (M270) MLRS (sistem de rachete cu capacitate de lansare multiplă). MARS II / LRU este versiunea european a sistemului M270, fabricat de Statele Unite pentru Germania, Italia și Franța. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro