Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata germană primeşte primul tanc Leopard 2A7V MBT modernizat
31 oct 2019 / 10:39
Bundeswehr (armata germană) aştepta de mult să beneficieze de echipamente şi tehnica militară modernă, inclusive tancuri grele de luptă. Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a livrat catre Danemarca si Germania, primele doua tancuri ale ultiemi versiuni ale Leopard. Frank Haun, președintele Consiliului de administrație al KMW, a prezentat ambasadorului Regatului Danemarcei, Friis Arne Petersen și secretarului de stat german din Ministerul Apărării, Peter Tauber, Leopard 2 A7V – ceea ce este deja considera a fi cel mai bun tanc al NATO.

Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, a predat zilele acestea către Armata germană, primul si cel mai nou tanc Leopard 2 - un proiect important de prestigios pentru compania din Munchen, potrivit Defense World.

Leopard 2 A7V - acesta este denumirea celui mai modern tanc din NATO. Indicativul „A7" reprezintă a șaptea generație a tancului Leopard 2, iar „V" reprezintă faptul că este o versiune „îmbunătățită". Îmbunătățirile vizeaza, printre altele, sistemul de aparare și vederea pe timp de noapte.

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.

Pentru producătorul bavarez, aceasta este o comandă importantă în valoare de 760 de milioane de euro.

Primele tancuri Leopard 2A7V modernizate în serie ar trebui să ajungă la Bundeswehr în 2020. Leopard 2A7V este cea mai recentă versiune a tancului principal de luptă (MBT) din familia Leopard 2, care a fost prezentată în iunie 2016, la Eurosatory.

Armata daneză va primi un total de 44 de vehicule Leopard 2A7 până în 2022, Forțele armate federale germane vor primi 104 vehicule Leopard 2 A7V până în 2023.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Discuţii despre numărul de militari americani ce urmează a fi dislocaţi suplimentar în România
Un avion de pasageri al Air India s-a rupt în două la aterizare (Video)
Un avion rusesc Su-27 a interceptat aeronave US Air Force peste Marea Neagră
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro