Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata ucraineană primește un nou sistem de recunoaștere aeriană fără pilot
Forțele armate ale Ucrainei au primit oficial mai multe aeronave fără pilot (unmanned aerial vehicle - UAV) A1-SM Furia, pentru a fi utilizare în misiuni de recunoaştere şi culegere de informaţii, a informat serviciul de presă al companiei Athlon Avia, dezvoltatorul dronei.

După efectuare cu succes a tuturor testelor, sistemul de navigaţie şi recunoștință aeriană fără pilot, A1-SM Furia, a fost oficial aprobat pentru utilizare de către Forțele Armate ale Ucrainei.

Se precizează că A1-SM Furia este primul sistem aerian ucrainean fără pilot dezvoltat de o companie privată, care a fost implementat de armata ucraineană.

Dezvoltarea sistemului Furia a început în 2014. Zece de versiuni de bază ale A1-C au fost achiziționate de armata ucraineană pentru a fi utilizate în Donbas. Se estimează că prețul sistemului este de 2,5 milioane grivne (92.000 USD USD). Versiunea actualizată a A1-SM a fost introdusă în 2016. Sistemul include o stație de control la sol și trei drone, potrivit Uawire.org.

Comunicatul de presă al companiei afirmă că BPAC A1-S / A1-SM Furia este „un sistem aerian fără pilot multi-rol conceput pentru a realiza misiuni de recunoaștere aeriană, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, determinând poziţiile țintelor inamice, ajutând astfel sistemele de artilerie de la sol să fie mult mai precise când execută trageri.

Specificațiile tehnice: Tip: aripa zburătoare, materiale - fibră de sticlă, carbon, Kevlar, greutatea maximă la decolare - 5,5 kg, dimensiuni: lungime - 900 mm, anvergură - 2050 m.

Raza operațională - până la 50 km, timp în aer - până la 3 ore, viteză de croazieră - 65 km / h, maximă - 130 km / h, rază de acțiune - până la 200 km. Modul zbor - manual, semiautonom, autonom, lansare din catapultă, aterizare în modul avion sau parașută. Utilizarea este permisă la viteze ale vântului de maximum 15 m / s. Altitudinea maximă de zbor -2500 metri.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro