Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Guvernul de la Sofia poart ă în prezent negocieri cu mai multe state pentru a achiziționa două submarine second-hand pentru Forțele Navale Bulgare , a declarat ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, precizează BulgarMilitary.com.

,,Întrebarea este dacă proiectul poate fi sau nu pus în aplicare între 2024 și 2027", a declarat Karakachanov pentru reporterii, aflat într-o vizită în portul bulgar Varna.

Marina bulgara nu a mai avut un submarin de ani buni, deoarece cele pe care le-a avut în dotare au fost demontate, fiind mult prea vechi pentru a mai putea fi folosite.

Experții militari bulgari spun că, în prezent, lipsa unui submarin face dificilă formarea marinarilor. În plus, capacitățile specifice de recunoaștere pe care le oferă submarinele sunt foarte importate, iar lipsa acestora din dotarea forţelor navale bulgăre şi-a spus cuvântul.

La sfârșitul anului trecut, premierul bulgar Boyko Borisov a menționat că ar putea cumpăra un submarin din Norvegia, dar nu este clar în ce stadiu au ajuns negocierile pentru o astfel de achiziţie.

În plus, Karakachanov a anunțat că un contract ar putea fi semnat până în august pentru construirea a două noi nave de patrulare pentru Marina Bulgară.

El a amintit că competiția pentru selecția unui contractant a fost deja încheiată. Primul ministru urmează să numească un grup de lucru care să clarifice toate detaliile proiectului cu compania selectată. Clarificările ar trebui finalizate în maximum 3 luni, a spus Karakachanov, citat de BTA. Ministrul bulgar al Apărării a adăugat că cele două nave vor fi construite pe şantierele navale din portul Varna.

Publicaţia BulgarMilitary susţine că, cele mai sigur, compania germană „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG "va câştiga licitaţia pentru construcţia celor două nave de patrulare, ale căror valoare se ridică la aproape 1 miliard de leva. Compania bulgară MTG - Dolphin, care anterior a refuzat să participe la proiect și nu a depus o ofertă, deși era considerată favorită, poate deveni subcontractant.

Doar două companii au depus oferte „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG "și compania italiană Fincantieri.

Acordul se ridica la aproximativ 1 miliard de leva, prima navă fiind programată pentru livrare până la sfârșitul lunii decembrie 2023, iar cea de-a doua până la sfârșitul lunii decembrie 2024.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric
Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Un partid din Federația Rusă vrea referendum pentru includerea Transnistriei în componența Rusiei
Încălcarea drepturilor omului. Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra
Estonia denunţă 'agresiunea continuă a Rusiei' şi ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale Makarov
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro