Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria, raport pe apărare: Starea echipamentului militar e critică
Bulgaria a dat la începutul acestei luni un raport pe apărare. Din raportul prezentat de guvernul de la Sofia reiese că starea echipamentului militar rămâne una critică, în pofida investițiilor sporite în mentenanța platformelor de luptă.
Tancuri T-72, Bulgaria

Bulgarian Military scrie că starea echipamentului militar este critică, fapt ce știrbește eficiența acestora în luptă și reprezintă totodată un risc pentru siguranța personalului militar care utilizează echipamentele.

Mai mult, unele sisteme sunt atât învechite și deteriorate încât chiar dacă s-ar aloca resurse financiare importante pentru reabilitarea lor, ele nu ar putea fi aduse la un nivel satisfăcător.

Astfel, 23% din blindate, 48% din tancuri și 80% din echipamentul aviatic aflate în serviciul Armatei Bulgariei funcționează defectuos. Cel mai bine se pare că stau Forțele Navale ale țării vecine unde gradul de deteriorare al navelor este de 10%, procent mult mai mic în comparație cu echipamentele Forțelor Aeriene.

Raportul precizează că această situație are un impact negativ asupra capabilității armatei. Totuși, se concluzionează că actuala stare a capabilităților de apărare din cadrul Armatei permite îndeplinirea obligațiilor constituționale, cea de a garanta suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Probleme există și în ceea ce privește personalul din domeniul apărării. Raportul precizează o scădere considerabilă a celor care doresc să activeze în Armată și în domeniul apărării, scădere cauzată de salariile neatractive din sistemul de apărare, în special în rândul soldaților. 

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi
Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei