Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria, raport pe apărare: Starea echipamentului militar e critică
27 mai 2019 / 09:20
Bulgaria a dat la începutul acestei luni un raport pe apărare. Din raportul prezentat de guvernul de la Sofia reiese că starea echipamentului militar rămâne una critică, în pofida investițiilor sporite în mentenanța platformelor de luptă.
Tancuri T-72, Bulgaria

Bulgarian Military scrie că starea echipamentului militar este critică, fapt ce știrbește eficiența acestora în luptă și reprezintă totodată un risc pentru siguranța personalului militar care utilizează echipamentele.

Mai mult, unele sisteme sunt atât învechite și deteriorate încât chiar dacă s-ar aloca resurse financiare importante pentru reabilitarea lor, ele nu ar putea fi aduse la un nivel satisfăcător.

Astfel, 23% din blindate, 48% din tancuri și 80% din echipamentul aviatic aflate în serviciul Armatei Bulgariei funcționează defectuos. Cel mai bine se pare că stau Forțele Navale ale țării vecine unde gradul de deteriorare al navelor este de 10%, procent mult mai mic în comparație cu echipamentele Forțelor Aeriene.

Raportul precizează că această situație are un impact negativ asupra capabilității armatei. Totuși, se concluzionează că actuala stare a capabilităților de apărare din cadrul Armatei permite îndeplinirea obligațiilor constituționale, cea de a garanta suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Probleme există și în ceea ce privește personalul din domeniul apărării. Raportul precizează o scădere considerabilă a celor care doresc să activeze în Armată și în domeniul apărării, scădere cauzată de salariile neatractive din sistemul de apărare, în special în rândul soldaților. 

Ştiri Recomandate

Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
SUA îndeamnă Irakul să își păstreze suveranitatea în fața Iranului, după atacul asupra ambasadei americane
Ministrul saudit de externe: Israelienii nu pot călători în Arabia Saudită