Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Canada alocă încă 70 de milioane USD pentru dezvoltarea programului avionului F-35
Guvernul de la Ottawa a aprobat alocarea a 70,1 milioane USD, ca parte a investiţiei militare pe care Canada o face în programul de dezvoltare a avionului de vânătoare F-35 Lightning II, în ciuda faptului că, până la această oră, nu a prezentat garanţii că ar urma să cumpere acest tip de aeronavă, precizează mass-media canadiană.
Un avion F-35B sub comanda US Army, în timpul procesului de mentenanță. Sursă foto: www.f35.com

Canada a efectuat plata anuală, ca parte a contribuţiei sale la programul F-35, către armata SUA, săptămâna trecută, cheltuind 70,1 milioane USD pentru a rămâne una dintre cele nouă țări partenere în acest proiect.

Ţările partenere ale proiectului F-35, adică statele care se angajează să cumpere astfel de aparate de la Lockheed Martin, sunt obligate să acopere o parte din costurile de dezvoltare ale avionului de vânătoare american, de generaţia a V-a, pentru a putea rămâne parte a acestui grup select.

Ţările partenere ale proiectului F-35 sunt, în ordine alfabetică: Australia, Canada, Danemarca, Israel, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Turcia (suspendată anul trecut pentru achiziţia de sisteme S-400), Marea Britanie, Statele Unite şi Coreea de Sud.

Ţările partenere în cadrul programului F-35 beneficiază de avantajul de a obține o reducere la achiziționarea avioanelor, dar şi sume de bani obţinute în urma contractelor încheiate pentru mentenanţa acestor aeronave.

Din anul 1997 şi până astăzi, Canada a investit în programul avionului de vânătoare F-35, suma totală de 541,3 milioane dolari americani.

„Această participare oferă industriei canadiene oportunități contractuale care sunt disponibile doar pentru participanții la program", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului canadian al Apărării, Daniel Le Bouthillier.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro