Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada ar putea asambla aeronave ucrainene de transport AN-74 moderne
Potrivit informațiilor furnizate de ziarul canadian Le Devoir, compania ucraineană de stat Antonov lucrează la posibilitatea asamblării avioanelor de transport An-74 în Canada, având deja stabilită o filială în această țară.

Filiala Antonov Aircraft Canada a fost înființată în martie 2021, iar sarcina sa este de a intermedia cooperarea dintre guvernul Ucrainei și Ministerul Economiei și Inovării din Quebec, precum și de a utiliza programul SPRINT pentru sprijinul proiectelor de investiții ale guvernului de la Quebec.

Pentru a participa la program, proiectele trebuie să aibă la bază o investiție de cel puțin 10 milioane de dolari sau să creeze cel puțin 100 de locuri de muncă plătite peste nivelul salariului mediu din regiune.

Interesele companiei ucrainene în Canada sunt reprezentate de Gold Leaf Aviation, al cărui director, Devoir Desmond Burke, a confirmat că documentația proiectului, la nivel de concept, este examinată de cele două guverne.

Conținutul documentului, dacă va fi convenit, va „deveni baza discuțiilor” privind modul în care compania Antonov va putea în cele din urmă să construiască aeronave în Quebec. “Aceasta ar fi partea finală (n.t. în această etapă), dar care nu este suficientă pentru implementarea proiectului de modernizare a An-74 în Canada”, a declarat Desmond Burke.

G Ad:

Conform proiectului în forma actuală, atât proiectarea, cât și asamblarea aeronavei sunt prevăzute să aibă loc în Quebec.

Va fi un avion conceput „la nivelul celor mai bune dintre cele ale industriei de aviație din Quebec”, a declarat directorul Gold Leaf Aviation.

Deși Ucraina deține capacitatea de a asigura o motorizare de calitate pentru aeronava An-74 construită peste ocean, discuțiile ar putea conduce către utilizarea motoarelor fabricate în Canada de Pratt & Whitney, iar în ce privește avionica, balanța s-ar putea înclina în favoarea companiei CMC Electronics din Montreal.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro