Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Canada oferă Ucrainei un lot de puşti cu lunetă
06 noi 2019 / 16:21
Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei , Vasyl Bodnar, a declarat într-un interviu acordat presei Ukrinform că Ottawa și Kiev lucrează la ultimele documente pentru expedierea puștilor cu luneta canadiene în Ucraina.

Ucraina și Canada finalizează pregătirile pentru livrarea primului lot de puști cu lunetă canadiene PGW LRT-3 de tip .50 BMG (calibru 12.7x99mm NATO) în valoare de 770.000 USD, în baza unui contract din 2018.

,,Prelucrarea documentelor pentru furnizarea de puști cu luneta este în stadiul final. Întârzierea [puştilor cu luneta] nu se datorează parţii canadiene, ci partenerilor care furnizează componentele. Sperăm că, în următoarele zile sau săptămâni, aceste arme vor livrate în Ucraina. De asemenea, acest acord va contribui la ''deschiderea ușilor''pentru o cooperare suplimentară între cele două țări", a spus Bodnar.

Potrivit acestuia, părțile au discutat şi despre instituirea unui mecanism special de consultare la nivelul miniștrilor Apărării, care le-ar putea permite acestora să discute despre nevoile armatei ucrainene, să transmită aceste informații părții canadiene pentru a înţelege imediat ce poate oferi şi ce nu.

,,Sper că primul contact de acest tip să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie", a spus Bodnar.

În 2017, Canada a inclus Ucraina în așa-numita listă de verificare a țărilor în care ar putea fi livrate arme de foc (AFCCL), permițând Ucrainei să solicite permise pentru exportul de arme.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro