Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Compania ROMARM trece de la producţia de armament la cea de măști de protecţie
Comania Romarm este gata să înceapă producția de măști de protecție pentru rezerva sanitară a țării, după ce, recent, Ministrul Economiei Virgil Popescu a dat undă verde pentru o linie de producţie de echipamente sanitare, în contextul epidemiei de coronavirus.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat, săptămâna trecută, că pe 15 aprilie poate să înceapă producția de măști, dacă totul decurge conform planului.

O mare parte din echipamente, trei instalații de producţie și 45 de tone de materie primă, vor sosi în România, în această săptămână. Din momentul în care echipamentele ajung în România vor fi instalate la Uzina Mecanică Dragomirești, precizează postul de televiziune Antena 1.

Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm, a precizat într-un interviu pentru publicația Financial Intelligence, ca utilajele necesare începerii procesului de producţie vor fi instalate până miercuri, astfel încât să fie produse primele măști test.

,,Vrem să producem măști ieftine și de calitate. Avem patru mașini, trei pentru măști simple și una pentru măști N95. Vom putea produce aproximativ 15 milioane măști simple pe lună și 1 milion de măşti N95. Este destul de dificil să asigurăm materia primă, fiind cerere mare", a spus Gabriel Țuțu.

Directorul Romarm a mai precizat că va folosi resursa umană existentă și că va colabora cu alte firme doar pentru achiziția de materie primă. Gabriel Țuțu a subliniat faptul că Romarm nu intenționează să trimită măștile și la export.

,,Nu am făcut acest demers pentru profit, ci ne dorim să amortizăm investiția și să creăm o capacitate necesară rezervei sanitare de stat în caz de necesitate pe viitor", a precizat directorul Romarm.

El apreciază că, dacă se va relua activitatea la flux normal în curând, compania nu va avea probleme de profitabilitate în acest an. În schimb, dacă se va prelungi situația, compania are în vedere să se orienteze spre producția de alte produse necesare în contextul pandemiei – ventilatoare, biocide.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro