Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Compania turcă Aselsan va ajuta Ucraina să-şi modernizeze anumite sisteme de apărare antiaeriană
Compania ucraineană de stat “Ukrspetsexport” a semnat un contract cu compania turca de apărare Aselsan pentru modernizarea anumitor sisteme de apărare antiaeriană și integrarea acestora în sistemul de comandă şi control.

Potrivit publicaţiei Ukrmilitary.com, contractul a fost semnat pe 19 august în cadrul Expoziției Internaționale de Apărare IDEF-2021, care a avut loc la Istanbul.

Vadim Nozdria, directorul general al Ukrspetsexport, a precizat că acest contract reprezintă un alt pas în aprofundarea cooperării dintre Ucraina şi Turcia în domeniul tehnico-militar. 

Rezultatul acordului va fi o creștere a caracteristicilor tactice și tehnice ale sistemelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

În luna iunie, DefenseRomania a relatat, citând surse mass-media ucrainene, că Ucraina urmează să poarte discuţii cu compania turcă de apărare Aselsan, dezvoltatorul şi producătorul complexului antiaerian de 35 mm Korkut.

G Ad:

Experţii publicaţiei Defense Express au relatat, la momentul respectiv, că Turcia, prin compania de apărare Aselsan, intenționează să ofere Ucrainei sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Korkut.

Arma pe care Turcia intenționează să o prezinte Ucrainei este un sistem antiaerian autopropulsie de 35 mm, botezat Korkut, dezvoltat în conformitate cu standardele NATO.

Este proiectat pentru apărarea aeriană a trupelor mecanizate și a unităților mobile, precum și a bazelor militare. Sistemul se poate angaja în operațiuni de la detectare la interceptare și distrugere a țintelor aeriene.

Un sistemul Korkut este format din trei unități autopropulsate antiaeriene de 35 mm (ZSU) și un post de comandă. Datorită senzorilor și algoritmi software, acest sistem poate funcționa complet autonom și, dacă este necesar, sub controlul unui sistem de nivel superior.

Unitatea de comandă și control, care controlează trei unități autopropulsate antiaeriene, captează și urmărește ținte folosind un radar de căutare 3D și are un sistem integrat de recunoaștere a amenințărilor „prient - duşman”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro