Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Contract pentru 27 de avioane F-35 pentru Danemarca. Primul avion a ieşit de pe linia de asamblare (Foto/Video)
Primul avion de luptă stealth F-35 Lightning II pentru Danemarca a ieșit de pe linia de producție a companiei Lockheed Martin din Fort Worth, Texas, a anunțat compania într-un comunicat de presă. Avionul, cu indicativul L-001, este așteptat să fie livrat Forţelor Aeriene Regale Daneze (RDAF) în luna aprilie a acestui an.

Danemarca a achiziţionat 27 de noi avioane de luptă F-35A de la Statele Unite, acestea urmând să fie livrate Forţelor Aeriene Regale Daneze (RDAF), începând cu anul 2021, până în 2026.

F-35 înlocuiește avioanele F-16 Fighting Falcon ale RDAF, care, din anii 1980, i-a oferit Danemarcei o capacitate sporită de apărare, participând la operațiuni militare internaționale și contribuind la apărarea colectivă a NATO.

Este de aşteptat ca noile avioane de luptă daneze F-35 să poată răspunde şi să poată rezolva cu uşurinţă toate tipurile de saricii pe care  RDAF vrea să le desfăşoare la nivel național și internațional, începând cu anul 2027.

Danemarca s-a alăturat programului F-35 Joint Strike Fighter, începând cu anul 2002, având o participare importantă în faza de dezvoltare a acestui avion. În octombrie 2008, a pus la dispoziţie un F-16 al Forţelor Aeriene Regale Daneze, ca parte a parteneriatului RDAF cu programul F35, iar aeronava a servit, până în decembrie 2016, drept avion de urmărire pentru F-35 Development, Test & Program. În iunie 2016, Danemarca a confirmat planurile de a achiziționa 27 de F-35A.

Industria daneză este deja implicată în producția și dezvoltarea F-35. Mai multe companii daneze, cum ar fi Terma și Multicut, lucrează la piese, materiale compozit avansate, piese pentru motor şi componente ale sistemelor radar.

Primul avion de vânătoare danez F-35 va fi transferat oficial în proprietatea RDAF în aprilie 2020. Primele avioane de luptă daneze F-35 vor continua să rămână în SUA și abia în 2023 aeronavele vor ateriza la baza aeriană Skrydstrup din Danemarca.

După transfer, piloții de vânătoare danezi, mecanicii și restul personalului vor fi instruiți pentru a putea opera pe avioanele F-35. Primul pilot de F-35 al Danemarcei va începe cursurile de pregătire în februarie 2021, în timp ce este planificat ca primul avion să înceapă să opereze de la Skveststrup Flyvestation (Fighter Wing Skrydstrup) începând cu anul 2023.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Desfăşurarea de trupe ruse | Ucraina cere ajutorul NATO și invocă promisiunile de la București
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro