Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Coreea de Nord: Ultimul test cu rachete a fost un succes
30 Martie, 09:44
Coreea de Nord a anunţat luni că testul unui lansator de rachete, efectuat duminică, a fost un succes, transmite agenţia de stat KCNA, preluată de Yonhap, potrivit dpa.

Sistemul de dimensiuni "super-mari" pentru lansări multiple va fi trimis în curând unităţilor militare, afirmă sursa citată, adăugând că scopul testului a fost în primul rând verificarea specificaţiilor tehnice şi tactice.

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete, aparent cu rază scurtă de acţiune, către Marea Japoniei, au semnalat oficialităţi de la Seul. Potrivit statului major interarme sud-coreean, tirul a pornit din oraşul Wonsan de pe coasta de est; rachetele au atins la o altitudine maximă de circa 30 de kilometri şi au ajuns la o distanţă de aproximativ 230 de kilometri. Agenţia japoneză Kyodo a menţionat o distanţă de 250 de kilometri.

A fost al patrulea test cu rachete efectuat în martie de regimul de la Phenian, după o pauză de trei luni.

ONU a interzis Coreei de Nord testarea rachetelor balistice şi a impus ţării sancţiuni internaţionale pentru descurajarea programului de înarmare cu rachete capabile să transporte arme atomice.

În 2019, Phenianul a acordat Statelor Unite termen până la sfârşitul anului pentru o ofertă de ridicare a sancţiunilor şi a ameninţat cu un "cadou de Crăciun". Afirmaţia a fost interpretată ca un anunţ că vor avea noi teste dacă Washingtonul nu se va conforma. La 1 ianuarie anul acesta, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat că ţara sa va dispune în curând de "o nouă armă strategică", reaminteşte Yonhap. 

Ştiri Recomandate

Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă
Marina Statelor Unite a testat cu succes o nouă armă laser de mare putere (Video)
Administraţia preşedintelui Donald Trump ar lua în calcul efectuarea unui test nuclear
Ministrul rus al Apărării: Direcția occidentală reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea Rusiei