Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Donald Trump a acuzat Rusia că a furat tehnologia rachetei hipersonice din SUA
Mass-media rusă a informat, pe 19.09.2020, că președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Federația Rusă și-a creat propriile arme hipersonice furând informații despre acestea de la administrația americană anterioară, condusă de Barack Obama.

„Avem o rachetă super-duper. Îi spun super-duper pentru că este de cinci ori mai rapidă decât rachetele convenționale. Rusia a primit aceste informații de la administrația Obama, le-a furat și și-a construit propria rachetă. Dar, acum avem una care este mult, mult mai rapidă”, a spus Trump în timpul unui miting electoral în Minnesota.

El a confirmat afirmațiile sale anterioare potrivit cărora Statele Unite au creat „cea mai puternică armă”.

„Și este adevărat. Avem arme atât de moderne încât președintele Xi și președintele Putin și toți ceilalți ne invidiază”, a spus Trump.

Acesta a adăugat că „ei nu știu exact ce avem, dar știu că este ceva despre care nici măcar nu au auzit până acum”.

CITEŞTE ŞI: Trump spune că SUA dețin arme de care Rusia și China nici măcar nu au auzit

Comentariul autorului: Potrivit specialiștilor militari, Federația Rusă și China au un avans față de SUA, în ceea ce privește dezvoltarea armelor hipersonice, cu viteze mai mari de cinci Mach (un Mach este egal cu viteza sunetului).

Forțele Armate ale Federației Ruse întrebuințează deja rachete hipersonice cu bazare aeriană și terestră, în timp ce o rachetă hipersonică navală se află într-o fază avansată de testare.

Astfel, încă de la sfârșitul anului 2017, Forțele Aerocosmice au introdus în serviciul de luptă experimental racheta hipersonică cu bazare aeriană Kinzhal, instalată pe avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31, în versiunea MiG-31K. Racheta atinge o viteză de 10 Mach și are o bătaie de peste 2.000 de kilometri.

La sfârșitul anului 2019, Federația Rusă a introdus în serviciul de luptă și primul regiment dotat cu blocuri de luptă hipersonice cu bazare terestră Avangard. Într-o primă fază, blocurile Avangard sunt instalate pe rachetele balistice intercontinentale UR-100N UTTH. În perspectivă, acestea vor fi montate pe noile rachete grele de tip Sarmat. Potrivit oficialilor ruși, la ultimele teste, racheta Avangard a atins o viteză de 27 de Mach.

În cadrul Forțelor Navale se află în curs de testare racheta hipersonică Zircon, care se estimează că va fi introdusă în dotare în anul 2022. Racheta va avea o bătaie de aproximativ 1.000 de kilometri și o viteză de nouă Mach. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro