Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După 14 ani de încercări, Rusia nu reușește să finalizeze construcția fabricii de puști de asalt Kalashnikov din Venezuela
Construcția unei fabrici de puști de asalt Kalashnikov în Venezuela a încetat din cauza pandemiei COVID-19, a declarat o sursă din Caracas, sub protecţia anonimatului, pentru agenția de presă rusă Interfax .

"Proiectul este în curs de implementare, dar coronavirusul a afectat totul: personal, furnizarea de materiale şi infrastructura necesară", a precizat sursă pentru agenţia rusă. Persoana nu a putut indica noi termene pentru finalizarea construcției fabrici de puști de asalt Kalashnikov din Venezuela.

În 2006, președinții Vladimir Putin și Hugo Chavez au convenit să construiască două fabrici în Venezuela pentru producția de puști de asalt AK-103 și cartușe de 7,62 mm.

La sfârșitul anului 2014, vicepremierul de atunci Dmitry Rogozin a subliniat eșecurile cu care Rusia se confrunta în construcția acestor fabrici, din cauza cărora termenele de finalizare au fost împinse până la sfârșitul anului 2015.

În vara anului 2015, șeful companiei contractante, fostul senator rus Serghei Popelnyukhov, a fost arestat sub acuzația de deturnare de fonduri – peste 1 miliard de ruble (13 milioane de dolari) – alocate pentru construcția fabricilor din Venezuela.

În primăvara anului 2017, Serviciul Federal Rus pentru Cooperare Tehnico-Militară (FSVTS) a menționat că construcția fabricilor se desfăşoară într-un ritm mai rapid.

În iunie 2019, șeful consorţiului militar de stat Rostec, Serghei Chemezov, a declarat că SUA încearcă să împiedici construcţia fabricii de puști de asalt AK-103 din Venezuela, dar fără să prezinte dovezi care să susţină cele afirmate.

În luna august a aceluiași an, directorul FSVTS, Dmitri Shugaev, a declarat că uzina Kalashnikov din Venezuela va fi inaugurată în perioada 2020-2021, ținând cont de situația din țară.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro