Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Egiptul a încheiat un contract pentru 500 de tancuri rusești T-90MS
Ministerul egiptean al Apărării a încheiat un acord cu producătorul rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) și întreprinderea rusă de stat pentru exportul de arme Rosoboronexport pentru construirea sub licența a 500 de tancuri principale de luptă T-90MS. 

Armata Egipteană intenționează să scoată din serviciu toate tancurile principale de luptă T-55/54 și T-62, precum și toate tancurile Hefton și să le înlocuiască cu tancurile T-90. 

Industria rusă de apărare,  producătorul rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) va construi în Egipt o linie de asamblare a tancurilor T-90MS sub licență, în urma acordurilor semnate cu Moscova. 

Potrivit mai multor publicaţii din zona militară, o uzină în Egipt pentru producerea integrală a tancurilor T-90MS nu este prevăzută, deoarece un număr mare de componente şi subansamble pentru tancurile T-90MS vor fi importate din Rusia. 

 

Armata egipteană dispune de mai multe tipuri de tancuri

 

Dintre vehiculele de luptă mai mult sau mai puțin moderne, Cairo are 34 de tancuri T-80U și 1.100 M1A1 Abrams, 840 de unități T-54/55 și 500 de unități T-62 – doar 200 sunt funcţionale. Există încă 300 vechi M60A1 și 850 M60A3. 


Potrivit MilitaryLeak, armata egipteană se pregătește să opereze doar două tipuri de tancuri: M1A1 Abrams și T-90-ul rusesc. T-90MS este o variantă de export a tancului principal de luptă de generație a treia a tancului rusescT-90.

Modelul T-90MS este echipat cu: un motor diesel V-92S2F de 1130 CP – ce îi permite să atingă o viteză maximă de 72 km / h cu o autonomie de 550 km; un tun de tip 2A46M-5 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, designul modelului T-90MS este similar cu toată familia T-90 MBT, un computer de bord, un sistem de navigație GLONASS și o turelă modernizată unde sunt instalate 4 camere video ce oferă o vedere la 360 ° asupra mediului înconjurător.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro