Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Exporturile de materiale de apărare ale Israelului, în scădere uşoară în 2019
Exporturile israeliene în domeniul apărării s-au cifrat în 2019 la 7,2 miliarde de dolari (6,4 miliarde de euro), în uşoară scădere faţă de anul precedent, când au totalizat 7,5 miliarde de dolari, a informat luni Ministerul Apărării, transmite AFP.

Potrivit şefului direcţiei israeliene de cooperare internaţională în materie de apărare, Yair Kulas, este posibil ca pandemia de COVID-19 să aibă un impact asupra vânzărilor în anul în curs. 'Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor în 2020, dar pandemia a devastat economia mondială şi sectorul de apărare', a afirmat el, citat într-un comunicat. Ministerul Apărării din Israel precizează că, la fel ca în 2018, destinaţia principală a exporturilor a fost zona Asia-Pacific (41%), urmată de Europa (26%) şi de America de Nord (25%).

Guvernul nu comentează contractele de vânzări de armament ale companiilor israeliene, însă comunicatul afirmă că aproximativ 120 de astfel de societăţi au semnat zeci de contracte în 2019. Produsele cel mai vândute sunt radarele şi sistemele de alertă (17% din total), urmate de rachete şi sisteme de apărare aeriană (15%), transmite Agerpres.

Israelul mai vinde, în principal, drone, echipamente de avionică, sisteme de reperare, de comunicaţie, de securitate cibernetică şi de armament, reiese din acelaşi comunicat.

Citește și: Statele Unite vor să vândă multe drone militare. Rusia susţine că demersul ar afecta un acord în domeniul controlului armelor

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro