Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Faceţi cunoştinţă cu THeMIS, vehiculul terestru fără pilot ce poate tracta un transportor blindat de 32 de tone (Video)
Compania estoniană Milrem Robotics a lansat un scurt videoclip în care prezintă cum un transportor blindat VBCI de 32 de tone al infanteriei franceze a fost tractat, ca parte a unui test, de vehiculul său terestru fără pilot THeMIS.

Grupul francez MBDA, principalul producător de rachete din Europa, împreună cu producătorul de vehicule fără pilot Milrem Robotics au hotărât, în urmă cu aproape doi ani, să dezvolte primul lor vehicul terestru fără pilot (UGV), special conceput pentru lupta antitanc.

Săptămâna trecută, Milrem Robotics a anunțat că a finalizat cu succes prima etapă de testare a vehiculului terestru fără pilot THeMIS, în operațiunea Barkhane din Mali.

THeMIS poate fi operat de la distanță și a fost realizat în conformitate cu dorința dezvoltatorilor de a înlocui personalul militar de pe câmpul de luptă cu diferite tipuri roboți.

Inițial, THeMIS a fost dislocat în Mali cu Forțele de Apărare din Estonia (FED) în timpul unei operațiuni de combatere a terorismului coordonată de Franţa, în aprilie 2019.

Până în aprilie 2020, vehiculul a fost utilizat, în mod regulat, în timpul unor misiuni de patrulare de către soldații estonieni, dar și pentru a transport în interiorul bazelor militare.

Lt Col Sten Allik, ofițer al Forțelor de Apărare din Estonia a spus, potrivit Defense Blog, că se declară mulţumit de ceea ce poate face THeMIS, deoarece exista zone urbane unde un transportor blindat nu poate să ajungă, iar faptul că acest vehicul poate transporta o jumătate de tonă de muniție și provizii poate îmbunătăţi cu mult capacității de luptă ale infanteriei.

Sten Allik a mai declarat ca el şi militarii săi au fost surprinși de cât de bine a rezista vehiculul în cele mai dure condiţii. De când a fost dislocat în Mali THeMIS a parcurs o distanţă de 1200 km, uneori chiar la temperaturi de 50 de grade Celsius la umbră şi funcţionând timp de peste 330 de ore.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Ucraina vrea un nou lot de drone turcești Bayraktar TB2
Marea Britanie: Un grup de hackeri ruşi încearcă să fure cercetări despre un vaccin împotriva COVID-19
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro