Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fincantieri a semnat un contract cu Indonezia pentru furnizarea a opt fregate
Fincantieri și Ministerul Apărării din Indonezia au semnat un contract pentru furnizarea a șase fregate din clasa FREMM, modernizarea și vânzarea a două fregate din clasa Maestrale și sprijinul logistic aferent.
Fregata FREMM Sursa foto: Fincantieri

Comanda reprezintă un succes pentru Fincantieri și pentru Indonezia, care are o flotă de 10 nave FREMM. Acordul este foarte important pentru consolidarea colaborării dintre două țări într-o zonă strategică a Pacificului, transmite Naval News.

Fincantieri va fi principalul contractor pentru întregul program. Construcția fregatelor va asigura beneficii semnificative pentru forța de muncă nu numai, pentru mai multe șantiere navale italiene ale grupului și pentru alte companii din sector, și anume Leonardo. De pe urma acestui contract vor câștiga și numeroase companii naționale mici și mijlocii. Modernizarea celor două nave din clasa Maestrale, pe care Fincantieri le va achiziționa de la Marina italiană va fi realizată în Italia.

Clasa Maestrale este o clasă de fregate ușoare construite în anii 1980 de Fincantieri pentru Marina Italiană. Au fost construite opt, iar ultima navă a fost comandat în 1985.

Patru dintre acestea sunt încă în funcțiune în cadrul marinei italiene, dar vor fi înlocuite de cele din clasa Bergamini.

G Ad:

Specificații fregata Maestrale

Deplasare: 3.040 tone
Lungime: 123 metri
Lățime: 13 metri
Pescaj: 4,2 metri
Viteza maximă: 33 noduri
Autonomie: 6000 mile marine la 15 noduri
Echipaj: 225
Armament: 4 × rachete anti-navă TESEO Mk-2, lansatoare duble; 4 × lansatoare Albatross, 1 × tun Otobreda 127 mm; 2 sisteme Oto Melara; 2 mitraliere Browning 12,7 mm; 2 mitraliere 7,62 mm; 2 tuburi torpile 533 mm; 2 tuburi torpile Mk-46 Mod.2

Specificații fregata FREMM

Deplasare: 6.700 tone
Lungime: 144m
Proiect: 7,6 m
Lățime: 19,7m
Propulsie: CODLAG
Viteza maximă:> 27 noduri
Autonomie: 6000 mile marine la 15 kn
Echipaj: 145
Arme: 16 rachete MBDA Aster 15 și 30; 2 sisteme Leonardo OTO Melara; 2 sisteme de arme Leonardo Oto Melara/Oerlikon KBA; 8 lansatoare rachete antinavă MBDA Teseo și Otomat Mk-2 / A pentru atac terestru; 2 lansatoare pentru torpile MU 90 Leonardo B-515/3.
Facilitate aeriană: 2 hangare

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Până la F-16 problemele continuă pentru Bulgaria. A fost anulată repararea rachetelor rusești aer-aer R-27 folosite de MiG-29
Algeria acuză serviciile din Maroc că poartă un război împotriva ei și a interzis avioanelor marocane să îi survoleze spațiul aerian
Republica Moldova a cerut la ONU retragerea „completă și necondiționată” a trupelor ruse
Marina americană lansează programul de parteneriat în Orientul Mijlociu – Libanul prima țară implicată
Criza submarinelor franco-australiene | Franţa, declaraţie controversată: Dialogul politic este inexistent în cadrul NATO
Submarinul rusesc Stary Oskol și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană și a început deplasarea spre Marea Neagră
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Șefii diplomațiilor din Franța și SUA se vor întâlni în încercarea de a pune capăt crizei submarinelor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro