Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya
Forțele armate ale Guvernului Acordului Național au declanșat în această dimineață o ofensivă asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya situate la sud de capitala Tripoli.

Armata libiană a anunțat că deja au fost distruse 10 vehicule blindate aparținând milițiilor loiale mareșalului Khalifa Haftar. Unitățile armatei au „curățat” regiunile Qarizma și Ahya al-Barriya, situate la sud de Tripoli care erau controlate de milițiile loiale lui Haftar, într-o „măsură semnificativă”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Mohammed Gununu, transmite Anadolu.

După ce a recuperat baza aeriană Al-Watiya situată în vestul Libiei, considerată punct strategic pentru forțele Haftar, armata GNA a continuat operațiunile împotriva milițiilor.

Unitățile armatei au înconjurat orașul Tarhuna, care este folosit ca bază militară și de aprovizionare pentru milițiile loiale lui Haftar. Unele grupări au fost nevoite să se retragă de pe fronturile din sudul orașului Tripoli. Această mișcare a oferit trupelor GNA posibilitatea de a recuceri localitățile Hamzah, Yarmuk și As-Sawarih, dar și să preia controlul asupra bazei militare Al Tekbali.

După ce armata libiană a eliberat sudul capitalei Tripoli, mercenarii s-au îmbarcat în avioane de pe aeroportul Bani Walid spre o destinație necunoscută.

Citește și: O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro