Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Strategice din Rusia primesc primele sisteme de rachete Avangard
24 mai 2019 / 23:22
Comandantul-șef al Forțelor Strategice de Rachete (RVSN), generalul Serghei Karakayev, a declarat că această categorie de forțe a început să primească sisteme de rachete cu blocuri de luptă Avangard, care vor intra în serviciul de luptă până la sfârșitul anului, potrivit agenției ruse de presă Ria Novosti, citată de Uawire.org.

,,Punerea în funcțiune a sistemelor de rachete staționare și mobile de tip Yars și Avangard din generația a cincea continuă în paralel cu introducerea lor în serviciul de luptă", a declarat generalul. S. Karakayev. De aemenea, acesta a adăugat că Divizia de Rachete din regiunea Orenburg a creat infrastructura necesară pentru crearea unui regiment de rachete echipat cu sisteme Avangard, care ar trebui să poată intra în servicil de luptă până la sfârșitul acestui an.

S. Karakayev a explicat că Trupele de Rachete cu Destinație Strategică sunt în etapa în care ultimele sisteme de rachete sovietice sunt retrase din serviciu. El a subliniat că s-au creat condițiile pentru fabricarea de noi sisteme de rachete de producție rusească, fără utilizarea de componente străine.

La sfârșitul anului trecut, comandantul RVSN a subliniat că sistemul Avangard are o caracteristică unică de luptă, iar dotarea cu acest tip de sistem va spori capacitățile de luptă ale grupării de luptă, în primul rând cele de străpungere a apărării antirachetă și distrugere a țintelor specifice.

Ministrul rus al apărării, Serghei Shoygu, a declarat în luna ianuarie că în acest an se intenționează să înceapă dislocarea primului regiment de rachete din cadrul Forțelor Armate Ruse echipat cu sisteme Avangard.

Ştiri Recomandate

Pentagonul a confirmat prăbuşirea avionului militar Bombardier E-11 în Afganistan
Armata britanică a prezentat tancul Streetfighter II (Video)
Avionul prăbușit în Afganistan. Un oficial american confirmă că aeronava aparţinea Forţelor Aeriene din SUA (Video)
Gruparea Statul Islamic şi-a propus ca următoarea sa ţintă să fie Israelul
Donald Trump urmează să îşi prezinte planul de pace pentru Orientul Mijlociu
Noua dronă Zhanfu H16-V12 a fost surprinsă în cadrul unui exercițiu al Armatei chineze
Amiralul James Foggo: Aliaţii NATO să fie atenţi la sistemele anti-acces și de interdicție regională ale Rusiei
Rusia a livrat Chinei cel de-al doilea sistem de rachete S-400