Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțată de împrejurări, Turcia își dezvoltă un sistem de lansare verticală propriu. MK 41 al SUA, punct de reper pentru industria turcă
Surse ale DefenseRomania informează că Turcia își va dezvolta propriul sistem de lansare a rachetelor maritime. Ca urmare a sancțiunilor americane impuse după cumpărarea  sistemului rusesc S-400, Ankara se vede obligată să găsească soluții după ce planurile bilaterale cu Lockheed Martin au fost sistate.
Sursă foto: www.Gunes.com

Reamintim cititorilor că unul dintre cei mai mari clienți ai Lockheed, alături de Arabia Saudită, este Turcia, iar relațiile complicate dintre SUA și ea au provocat sistarea multor planuri de achiziție de tehnologie militară de ultimă oră. Marina turcă este foarte interesată să achiziționeze cele mai noi modele tehnologice de lansare verticală a rachetelor, fapt care a fost blocat brutal de neînțelegerile politice dintre cele două țări.

Ca atare, suntem informați că producătorul turc de sisteme de apărare Roketsan urmează să dezvolte un sistem de lansare verticală de pe prima fregată fabricată la nivel local, de către producători exclusiv turci. Acest lucru se întâmplă după ce sancțiunile americane au întrerupt planurile originale de achiziții ale Marinei turce.

Viitorul MDAS Milli Dikey Atis Sistemi (sau în limba engleză, National Vertical Launch System) - VLS , va fi folosită la echiparea fregatei TCG Istanbul, din clasa I. La ceremonia de lansare la apă a navei de război oficialii turci au anunțat că nava va fi echipată cu un MDAS indigen, fiind identificat și Rokestan ca producătorul sistemului național de lansare a rachetelor.

 

G Ad:

Turcia a optat inițial pentru sistemul american de lansare verticală MK-41 

 

Guvernul turc a planificat inițial instalarea sistemului VLS MK-41, realizat de firma americană Lockheed Martin. Cu toate acestea, sancțiunile impuse Turciei prin legea SUA Countering America's Adversaries Through Sanctions Act au împiedicat vânzarea MK-41 . SUA au instituit sancțiuni după ce Turcia a cumpărat sistemul de apărare antiaeriană S-400 din Rusia.

O sursă cu un subcontractant care lucrează la proiect a declarat pentru presa turcă că MDAS va fi similar cu MK-41.

„Cu toate acestea, are unele diferențe structurale, cum ar fi înălțimea sa. MDAS va avea 8 metri lungime - cu 30 de centimetri mai lung decât Mk-41 ”, a declarat sursa, sub condiția anonimatului. "Sistemul va fi capabil să lanseze atât rachete de producție străină cât indigene, inclusiv familia de rachete sol-aer HİSAR ... și rachetele anti-navă ATMACA", a adăugat sursa.

„Turcia a câștigat suficientă experiență de know-how pentru a dezvolta un sistem indigen de lansare a rachetelor în ultimul deceniu. Am lucrat la proiectul MDAS și ne propunem să-l pregătim înainte de încercările de tragere care vor fi effectuate de pe fregata TCG Istanbul. ”

Nu se cunosc informații despre costul proiectului indigen. MDAS a fost inițial planificat să echipeze viitorul distrugător de război aerian din clasa TF2000, programat să intre în serviciul active al Marinei turce până în anul 2027. Cu toate acestea, planurile s-au schimbat ca urmare a sancțiunilor, iar SSB a accelerat proiectul. Conform agendei SSB se așteaptă ca variantele MDAS să lanseze două noi produse militare turcești care vor fi supuse testelor: racheta de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune Siper sau Hisar –U și racheta de croazieră Gezgin destinată misiunilor tactice de atac terestru .

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro