Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Ministrul ucrainean al Apărării a primit un alt lot de transportoare blindate BTR-4E 8x8, a anunțat a fost făcut, în cursul zilei de 2 iunie, de concernul naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm.

UkrOboronProm a prezentat joi un comunicat de presă în care precizează că uzina de blindate din Harkov (HCBM), parte a concernului naţional ucrainean de apărare, a predat ministerului ucrainean al Apărării un alt lot de 4 transportatoare blindate BTR-4E.

Între ministerul ucrainean al Apărării şi uzină de blindate din Harkov există un contract încheiat, din anul 2016, pentru livrarea mai multor astfel de transportoare blindate. Până în prezent, 80% din contract a fost îndeplinit - 37 din cele 45 de transportoare blindate au fost livrate Forţelor Armate Ucrainene.

Toate vehiculele blindate sunt echipate cu mitraliere fabricate de uzina „Mayak” din Kiev, care a reluat de fapt procesul complet de producție la această întreprindere.

După aproape doi ani de sistare a activităţii, uzina „Mayak a reluat complet producția de arme, dar mai ales de mitraliere pentru transportoarele blindate. Timp de doi ani, uzina nu a funcționat, deoarece a fost furată treptat de către mai muţi foşti directori care s-au aflat la conducerea uzinei.

Prima livrare de vehicule blindate, după reluarea punerii în aplicare a contractului încheiat în anul 2016, a avut loc pe 24 decembrie 2019 - HCBM a predat 12 transportoare blindate BTR-4E armatei ucrainene. Livrările ulterioare către ministerul ucrainean al Apărării au avut loc la termen. Astfel, în luna februarie a acestui an, compania a livrat 3 vehicule blindate, în ianuarie - 4, în martie - 4 și 5 - în aprilie, iar pe 2 iunie alte 4 transportoare blindate BTR-4E.

Transportorul blindat BTR-4E este în întregime dezvoltat de industria ucraineană de apărare, care este foarte competitivă. Biroul de proiectare al uzinei de blindate din Harkov a proiectat şi produs, printre altele, şi legendarul tanc „Oplot”, transportatorul blindat „Dozor-B” și sistemul modernizat de rachete „Grad”.

Transportorul BTR-4E este proiectat pentru a fi utilizat ca vehicul de transport pentru personalul unităților de infanterie. Poate fi operat în diverse condiții climatice, de la o temperatură cuprinsă între -40 ° și + 55 ° C. 

BTR-4E poate fi echipat cu diferite tipuri de stații de arme, dar versiunea standard este echipată cu o stație de arme telecomandata BM-3 Shturm, care dispune de un tun automat ZTM-1 de 30 mm. Armamentul secundar instalat pe turelă include o mitralieră KT sau PKT de 7,62 mm, un lansator automat de grenade AG-17 de 30 mm. Două lansatoare de rachete chidate antitanc (ATGM) Barrier sunt montate în partea dreaptă a turelei. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Elicopter IAR-330 Puma al Armatei române, răsturnat în Mali de o furtună violentă
NATO și-a exprimat 'preocupări serioase' cu privire la modul în care au fost desfășurate alegerile în Belarus
Turcia a donat echipament militar forțelor din Kosovo
KGB-ul din Belarus susține că a dejucat un asasinat asupra opozantei Tihanovskaia iar Lukaşenko acuză trei state de orchestrarea protestelor
China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
România cere cu tărie Belarusului încetarea violențelor. Ministrul Aurescu, „foarte îngrijorat” de situația din Belarus
Guvernul Libanului a demisionat în masă în contextul protestelor și presiunilor internaționale
Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro