Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Franța a oprit temporar producția avioanelor Rafale pentru India
Compania aerospațială franceză Dassault Aviation ar putea întârzia livrarea avioanelor Rafale pentru India, pe măsură ce pandemia de coronavirus COVID-19 se extinde, transmite Defence Blog.

Astfel, producția de avioane de vânătoare Rafale a fost suspendată temporar în Franța, din cauza focarului de coronavirus, ceea ce ar putea afecta programul de livrare al aeronavei în India. Dassault a anuntat pe 27 februarie ca va trebui să-și suspende obiectivele pentru anul 2020 din cauza „incertitudinilor privind amploarea pandemiei, întinderea sa geografică, durata sa și efectele economice și sociale a acesteia".

La rândul său, ministerul indian al apărării vrea să stabilească o dată exactă pentru livrarea primelor patru avioane Rafale către Indian Army pe fondul speculațiilor privind întârzierea livrării din Franța din cauza coronavirusului.

Revista Week a anunțat că, deși ministrul Apărării, Rajnath Singh, a susținut săptămâna trecută că primele patru avioane Rafale vor ajunge în India în ultima săptămână a lunii mai, la sediul Forței Aeriene se așteaptă încă verdictul oficialilor francezi. Miercuri, guvernul indian a suspendat toate vizele, cu excepția organizațiilor diplomatice, oficiale, ONU/Internaționale până pe 15 aprilie.

În plus, se preconizează că restricțiile de circulație vor continua în Franța cel puțin până la sfârșitul lunii aprilie din cauza gravității focarului.

În octombrie 2019, într-o vizită în Franța pentru cel de-al doilea dialog anual de apărare la nivel ministerial India-Franța, ministrul Apărării, Rajnath Singh, a preluat formal livrarea primului avion Rafale construit pentru Indian Air Force la instalația Dassault Aviation din Merignac. Avioanele erau programate să ajungă în India până în mai 2020.

Indian Air Force a încheiat, în 2016, un contract pentru achiziția a 36 de avioane de vânătoare Rafale.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro