Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fregata rusească Amiral Golovko va deveni prima platformă purtătoare de rachete hipersonice Zircon
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că fregata Amiral Golovko, Proiect 22350, va deveni prima platformă purtătoare de rachete hipersonice Zircon.
Amiral Golovko, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

“Este planificat ca prima platformă standard purtătoare de rachete hipersonice Zircon să fie fregata Amiral Golovko”, a precizat sursa.

Amiral Golovko este a treia fregată a Proiectului 22350 și a doua din producția de serie. Aceasta urmează să înceapă testele de marș în primăvara anului 2022.

În prezent, la Flota de Nord, se află în serviciul de luptă două fregate ale acestui proiect, respectiv Amiral Gorshkov și Amiral Kasatonov. Armamentul de bază al celor două fregate este reprezentat de rachetele de croazieră de tip Kalibr. Fregata Amiral Gorshkov participă la testarea noilor rachete hipersonice Zircon.

Recent, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că racheta hipersonică Zircon, capabilă să atingă o viteză de aproximativ nouă Mach, cu o bătaie de peste 1.000 de kilometri, va fi introdusă în curând în dotarea Forțelor Navale.

G Ad:

Comentariul autorului: Planurile curente ale Forțelor Navale ruse prevăd introducerea în dotare a fregatei Amiral Golovko în luna decembrie 2022. La fel ca și primele fregate Proiect 22350, Amiral Golovko va fi livrată tot Flotei de Nord.

Navele din cadrul proiectului dispun de două instalații universale de lansare 3S14, cu câte opt celule fiecare. Ca urmare, acestea vor putea purta până la 16 rachete hipersonice Zircon.

În ceea ce privește rachetele Zircon, trebuie spus faptul că, potrivit reprezentanților ruși, la sfârșitul lunii iulie, va fi reluat procesul de testare, urmând să fie efectuată a patra lansare de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, după cele trei lansări efectuate în 2020. În a doua parte a anului, submarinul Severodvinsk al Flotei de Nord se va alătura testelor și va efectua cel puțin două lansări, din care una din imersiune.

Introducerea oficială în dotarea Forțelor Navale a noilor rachete hipersonice Zircon este planificată pentru sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
Duelul dronelor. Marocul primește primele "Bayraktar TB2", în timp ce Algeria contractează 24 de UAV-uri chinezești "Wing Long 2"
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro