Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Herve Guillou, președintele Naval Group: Și în România, strategia SUA e de a seca bugetul de apărare
24 Martie, 12:42
Herve Guillou (președintele gigantului francez Naval Group) a oferit un interviu pentru cotidianul francez La Tribune, în cadrul căruia a făcut referiri și la țara noastră.
Corveta Gowind - Naval Group

Herve Guillou s-a referit la competiția cu giganții americani din apărare, acuzând strategia părții americane care, potrivit acestuia, seacă bugetele de apărare din state precum Polonia, România sau Grecia.

Întrebat dacă Marina Poloniei mai e interesată de submarine echipate cu rachete de croazieră, președintele Naval Group a afirmat:

„În Polonia nu am ajuns la niciun consens” și a acuzat „succesul strategiei americane”, strategie implementată „și în România și Grecia”. E vorba despre „strategia de a seca bugetele de apărare (n.r. - pentru achiziții)” a statelor menționate.

 

Naval Group acuză strategia SUA de a seca bugetele de apărare 

 

Au vândut sistemul Patriot în Polonia pentru 3 miliarde de euro, dar și avioane F-35. În România (n.r. - companiile din industria americană de apărare) au oferit întreaga panoplie în încercarea de a seca bugetul de apărare al țării”, a subliniat președintele Naval Group.

Totodată, Herve Guillou a menționat că Naval Group a câștigat în 2019 contractul pentru a construi cele patru corvete pentru Forțele Navale Române din programul României „Corveta multifuncțională”, dar contractul nu a putut fi încă semnat din motive juridice.

Amintim că după anunțarea câștigătorului de către MApN, Damen s-a adresat instanței iar Tribunalului București, în toamna lui 2019, a respins contestația olandezilor în programul "Corveta multifuncțională" și a dat câștig de cauză Naval Group. Decizia nu este definitivă, Damen a făcut recurs iar justiția va trebui în următoare perioadă să se pronunțe.

În cadrul aceluiași interviu, Guillou a precizat că valoarea totală a contractelor obținute de Naval Group anul trecut se ridică la 15 miliarde de euro. Guillou, care a părăsit funcția la 24 martie 2020, a mai subliniat că valoarea potențialelor contracte se poate ridica la 50 și 60 de miliarde de euro, în cazul în care se vor lua în calcul contracte din Australia și Franța.

Ştiri Recomandate

Militari din Batalionul CIMIC distribuie ajutoare pentru vârstnicii din Suceava şi din zone izolate
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria
Heiko Maas: NATO trebuie să combată valul de dezinformări legate de pandemie
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
Imagini din timpul transportului cu echipamente medical din Rusia către Statele Unite, sursă foto: Twitter
EXCLUSIV
Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA
Rezerviștii români se oferă voluntari în lupta cu noul coronavirus
Forțele Aeriene Române: Un C-27J Spartan a adus din Turcia măști de protecție