Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

IAF cumpără încă 18 aeronave Su-30MKI
09 iul 2019 / 19:55
Forțele aeriene indiene (IAF) încearcă să achiziționeze noi aeronave Sukhoi Su-30MKI din Rusia, potrivit lui Vladimir Drozhzhov, directorul adjunct al Serviciului Federal de Cooperare Tehnică din Rusia (FSMTC).

Vladimir Drozhzhov, directorul adjunct al Serviciului Federal de Cooperare Tehnică din Rusia a declarat reporterilor de la Moscova că FSMTC "procesează" o cerere venită de la New Delhi pentru a achiziționa încă 18 avioane Su-30MKI pentru IAF în formă de kit pentru asamblare în India.

Acestea vor completa cele 13 escadrile de Su-30MKI. IAF intenționează să ajungă la 272 de astfel de aparate până în 2020-21 și să ajungă astfel la 14 escadrile cu acest tip de avion de vânătoare.

Drozhzhov a mai spus că Rusia a finalizat livrarea tuturor componentelor și subansamblelor către Hindustan Aeronautics Limited (HAL), deținută de stat, pentru a construi 222 Su-30MKI-uri care au fost convenite în baza unor contracte anterioare începând cu anul 2000. În prezent, IAF operează aproximativ 250 Su-30MKI, dintre care peste 200 au fost construite sub licență.

Vor și MiG-29UPG

 

Surse oficiale au spus că, împreună cu pachetul de putere, sistemele de rachete și alte componente majore, Rusia a furnizat de asemenea uzinei HAL 5.803 tipuri de blocuri și piese forjate din titan, precum și plăci din aluminiu și oțel pentru asamblarea aeronavei. De asemenea, a furnizat către Hindustan Aeronautics Limited  aproximativ 7.100 de componente standard care includ șuruburi și nituri.

Acestea fiind spuse, participația Hindustan Aeronautics Limited în avioanele Su-30MKI construite sub licență este de aproximativ 50%.

IAF a primit primele 50 de avioane Su-30, care ulterior au fost modernizate la standardul MKI, la sfârșitul anilor 1990, pentru suma de 1,5 miliarde USD. Aceasta a fost urmată de o înțelegere privind construirea sub licență a 140 de avioane la uzina HAL din Nashik, în vestul Indiei. Ulterior, India a semnat două contracte, unul în 2007 și altul în 2012, pentru a construi alte 82 de aeronave Su-30MKI sub licență.

Drozhzhov a mai spus că Moscova prelucrează, de asemenea, și o altă cerere de la New Delhi de a achiziționa 20 de avioane modernizate MiG-29UPG.

Vezi și: IAF au lansat o rachetă supersonică BrahMos de pe un Su-30MKI

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Submarin din clasa Kilo, remorcat în Iran. Experții pun la îndoială capabilitatea navei (Video)
Ambasadorul rus la Chișinău: Rusia nu dictează politica R. Moldova, dar își va apăra mereu propriile interese
Brazilia a început oficial producția de aeronave Gripen
Violențe pe străzile Serbiei. Președintele Vucic acuză că ''ofiţeri de informaţii'' regionali sunt în spatele revoltelor (Video)
Al Jufra Air Base. Sursa foto: CSIS.org
EXCLUSIV
Războiul din Libia | Turcia vrea să elibereze baza aeriană Al-Jufra, condusă de miliţiile lui Haftar şi mercenarii din Wagner Group
Trageri reale asupra unor ținte aeriene și terestre cu sistemul Gepard. Militarii români au fost evaluați (Foto)
Fabrică ilegală de mitraliere, lângă Timişoara. Un cetatean irakian producea arme semiautomate (Video)
Iranul anunță că va consolida apărarea aeriană a Siriei pentru ca aceasta să poată face față Israelului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro