Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IAF cumpără încă 18 aeronave Su-30MKI
Forțele aeriene indiene (IAF) încearcă să achiziționeze noi aeronave Sukhoi Su-30MKI din Rusia, potrivit lui Vladimir Drozhzhov, directorul adjunct al Serviciului Federal de Cooperare Tehnică din Rusia (FSMTC).

Vladimir Drozhzhov, directorul adjunct al Serviciului Federal de Cooperare Tehnică din Rusia a declarat reporterilor de la Moscova că FSMTC "procesează" o cerere venită de la New Delhi pentru a achiziționa încă 18 avioane Su-30MKI pentru IAF în formă de kit pentru asamblare în India.

Acestea vor completa cele 13 escadrile de Su-30MKI. IAF intenționează să ajungă la 272 de astfel de aparate până în 2020-21 și să ajungă astfel la 14 escadrile cu acest tip de avion de vânătoare.

Drozhzhov a mai spus că Rusia a finalizat livrarea tuturor componentelor și subansamblelor către Hindustan Aeronautics Limited (HAL), deținută de stat, pentru a construi 222 Su-30MKI-uri care au fost convenite în baza unor contracte anterioare începând cu anul 2000. În prezent, IAF operează aproximativ 250 Su-30MKI, dintre care peste 200 au fost construite sub licență.

Vor și MiG-29UPG

 

Surse oficiale au spus că, împreună cu pachetul de putere, sistemele de rachete și alte componente majore, Rusia a furnizat de asemenea uzinei HAL 5.803 tipuri de blocuri și piese forjate din titan, precum și plăci din aluminiu și oțel pentru asamblarea aeronavei. De asemenea, a furnizat către Hindustan Aeronautics Limited  aproximativ 7.100 de componente standard care includ șuruburi și nituri.

Acestea fiind spuse, participația Hindustan Aeronautics Limited în avioanele Su-30MKI construite sub licență este de aproximativ 50%.

IAF a primit primele 50 de avioane Su-30, care ulterior au fost modernizate la standardul MKI, la sfârșitul anilor 1990, pentru suma de 1,5 miliarde USD. Aceasta a fost urmată de o înțelegere privind construirea sub licență a 140 de avioane la uzina HAL din Nashik, în vestul Indiei. Ulterior, India a semnat două contracte, unul în 2007 și altul în 2012, pentru a construi alte 82 de aeronave Su-30MKI sub licență.

Drozhzhov a mai spus că Moscova prelucrează, de asemenea, și o altă cerere de la New Delhi de a achiziționa 20 de avioane modernizate MiG-29UPG.

Vezi și: IAF au lansat o rachetă supersonică BrahMos de pe un Su-30MKI

Ştiri Recomandate

Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale
Noul preşedinte al Comisiei Europene: Mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa
Turcia va avea o nouă bază militară în Qatar
Taiwanul vrea să primească mai repede de la SUA cele 66 de avioane F-16V