Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În ultimii cinci ani, Rusia a înarmat masiv Tadjikistanul
În ultimii cinci ani, Rusia a livrat Forţelor Armate ale Tadjikistanului armament şi tehnică militară în valoare totală de 122 de milioane de dolari, a anunţat şeful delegaţiei Rusiei la negocierile de la Viena pe probleme legate de securitate militară şi control asupra armamentului, Andrei Vorobiev,preluat de Rador.    

Tadjikistanul este perceput ca unul din statele cheie în zona tampon dintre Rusia şi Afganistan, care devine din nou un punct fierbinte al planetei în planul intensificării activităţii teroriştilor. În Afganistan s-au mutat mii de luptători fugiţi din Siria şi Irak.

,,Din totalul livrărilor planificate în Tadjikistan au fost deja transferate arme şi tehnică în valoare totală de 122 de milioane de dolari" - a declarat Vorobiev. 

În timp ce la Viena diplomatul Andrei Vorobiev face declaraţii despre suportul militar pe care Rusia îl acorda Tadjikistanului, în Dușanbe, capitala ţării, sosea Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, pentru discuții cu conducerea militară și politică a republicii, informa TASS, marţi.

În cursul vizitei, Serghei Shoigu a discutat cu omologul sau Mirzo Sherali despre modernizarea forțelor armate tadjice și despre funcționarea bazei militare a Rusiei în această țară, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului rus al Apărării, Rossiyana Markovskaya, reporterilor.

,,Principalele subiecte ale discuţiilor s-au bazat pe echiparea bazei militare rusești din Tadjikistan cu noi arme și modernizarea forțelor armate tadjice", a mai spus Rossiyana Markovskaya.

Bază militară 201 a Rusiei este cea mai mare din afara țării. Aceasta este situat în două orașe - capitala Dushanbe și Bokhtar în sud-vestul țării. Conform unui acord semnat în octombrie 2012, militarii ruși vor rămâne în Tadjikistan cel puțin până în 2042.

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi
Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei