Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În ultimii cinci ani, Rusia a înarmat masiv Tadjikistanul
29 mai 2019 / 14:14
În ultimii cinci ani, Rusia a livrat Forţelor Armate ale Tadjikistanului armament şi tehnică militară în valoare totală de 122 de milioane de dolari, a anunţat şeful delegaţiei Rusiei la negocierile de la Viena pe probleme legate de securitate militară şi control asupra armamentului, Andrei Vorobiev,preluat de Rador.    

Tadjikistanul este perceput ca unul din statele cheie în zona tampon dintre Rusia şi Afganistan, care devine din nou un punct fierbinte al planetei în planul intensificării activităţii teroriştilor. În Afganistan s-au mutat mii de luptători fugiţi din Siria şi Irak.

,,Din totalul livrărilor planificate în Tadjikistan au fost deja transferate arme şi tehnică în valoare totală de 122 de milioane de dolari" - a declarat Vorobiev. 

În timp ce la Viena diplomatul Andrei Vorobiev face declaraţii despre suportul militar pe care Rusia îl acorda Tadjikistanului, în Dușanbe, capitala ţării, sosea Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, pentru discuții cu conducerea militară și politică a republicii, informa TASS, marţi.

În cursul vizitei, Serghei Shoigu a discutat cu omologul sau Mirzo Sherali despre modernizarea forțelor armate tadjice și despre funcționarea bazei militare a Rusiei în această țară, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului rus al Apărării, Rossiyana Markovskaya, reporterilor.

,,Principalele subiecte ale discuţiilor s-au bazat pe echiparea bazei militare rusești din Tadjikistan cu noi arme și modernizarea forțelor armate tadjice", a mai spus Rossiyana Markovskaya.

Bază militară 201 a Rusiei este cea mai mare din afara țării. Aceasta este situat în două orașe - capitala Dushanbe și Bokhtar în sud-vestul țării. Conform unui acord semnat în octombrie 2012, militarii ruși vor rămâne în Tadjikistan cel puțin până în 2042.

Ştiri Recomandate

Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
SUA îndeamnă Irakul să își păstreze suveranitatea în fața Iranului, după atacul asupra ambasadei americane
Ministrul saudit de externe: Israelienii nu pot călători în Arabia Saudită