Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Înarmarea Serbiei de către Rusia, continuă. Un sistem de rachete Pantsir-S aşteaptă să fie livrat
06 noi 2019 / 14:39
Rusia va livra un sistem de rachete antiaeriene în Serbia, chiar dacă SUA au avertizat despre posibile sancțiuni împotriva țării balcanice în cazul unor astfel de achiziții.
Armata Serbiei a decis să achiziţioneze un sistem de rachete hipersonice ruse cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S.

Agenția de știri TASS din Rusia a declarat miercuri că sistemul Pantsir-S va fi livrat Serbiei "în următoarele luni, în conformitate cu contractul semnat".

Rusia va livra sistemele de rachete Pantsir-S în următoarele câteva luni, în conformitate cu contractul semnat, a declarat miercuri șeful Rosoboronexport, Alexander Mikheyev.

,,În prezent, are loc producerea complexelor și pregătirea specialiștilor sârbi. Totul decurge în termenele stabilite, fără să existe niciun fel de întârzieri. În perioada următoare, se vor încheia pregătirile, iar partea rusă va trece la efectuarea livrărilor. Contractul va fi finalizat în lunile următoare'', a precizat Mikheev.

Rusia a trimis, la sfârșitul lunii octombrie, în Serbia un sistem de apărare anti-rachetă S-400 și un sistem Pantsir-S pentru exerciții militare comune.

Pe 24 octombrie, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus că Belgradul a comandat sistemulPantsir-S. Două zile mai târziu, ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, a precizat că ,,Pantsir-S va deveni parte din armata Serbiei”.

Trimisul special al SUA pentru Balcanii de Vest, Matthew Palmer, a avertizat Serbia săptămâna trecută că achiziția de arme rusești „prezintă un risc" pentru sancțiunile americane, potrivit The New York Times.

Serbia rămâne un aliat-cheie al Rusiei, chiar dacă vrea să adere la Uniunea Europeană. Belgradul s-a angajat să rămână în afara NATO și a refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei în urma conflictului din estul Ucrainei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro