Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Indonezia vrea să achiziţioneze avioane ruseşti Su-35 şi două escadrile de avioane F-16 Block 72 Viper
01 noi 2019 / 14:36
Forța Aeriană Indoneziană (TNI AU) intenționează să cumpere două escadrile de avioane F-16 Block 72 Viper, în timp ce face demersuri şi pentru cumpărarea de 8-10 avioane rusești Su-35.

Şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Indoneziene, Yuyu Sutisna, a declarat, recent, ca Indonezia, ca partea a unui program naţional de înzestrare ce se desfăşoară pe o perioadă de patru ani, intre 2020-2024, intenţionează să achiziţioneze două escadrile de avioane F-16 Block 70/72 Viper, ce mai nouă versiune a avionului american.

El a menționat că Indonezia deţine în prezent 33 de avioane multi-rol F-16 Fighting Falcon care au prezentat până în prezent vârful de lance al Forţelor Aeriene Indoneziene.

Indonezia vrea şi avioane ruseşti Su-35s

Forţele Aeriene Indoneziene intenționează, de asemenea, să cumpere 35 de avioane de vânătoare fabricate din Rusia, în următorii cinci ani, a declarat şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Indoneziene.

Declarația lui Yuyu Sutisna potrivit căreia avioanele ruseşti Su-35s vor fi achiziționate în următorii 5 ani, mai degrabă decât în anul următor, da naştere unui mare semn de întrebare privind intenţiile Indoneziei de a achiziţiona avioane de vânătoare.

Defense News precizează că din informaţiile apărute în spaţiul public, la începutul acestui an, reiese că propunerea Indoneziei de a cumpăra avioane din Su-35 din Rusia a fost finalizată, ramând de rezolvat doar formalitățile.

Un reprezentant al companiei ruse de stat Rostec a declarat la o conferinţă de presă în cadrul Expoziţiei Internaţionale Maritime şi Aerospaţiale, LIMA 2019, că alegerile din Indonezia au blocat momentan semnarea contractului pentru avioanele Su-35, dar acordul va fi încheiat la scurt timp după alegeri.

Totuşi, de ce ar avea nevoie Forţele Aeriene Indoneziene de avioane ruseşti Su-35s, dacă intenționează să cumpere ce mai nouă versiune a avionului american de vânătoare multi-rol F-16, care are în dotare o parte din echipamentele şi tehnica militară existentă şi pe F-35?

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro