Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Indonezia vrea să achiziţioneze avioane ruseşti Su-35 şi două escadrile de avioane F-16 Block 72 Viper
01 noi 2019 / 14:36
Forța Aeriană Indoneziană (TNI AU) intenționează să cumpere două escadrile de avioane F-16 Block 72 Viper, în timp ce face demersuri şi pentru cumpărarea de 8-10 avioane rusești Su-35.

Şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Indoneziene, Yuyu Sutisna, a declarat, recent, ca Indonezia, ca partea a unui program naţional de înzestrare ce se desfăşoară pe o perioadă de patru ani, intre 2020-2024, intenţionează să achiziţioneze două escadrile de avioane F-16 Block 70/72 Viper, ce mai nouă versiune a avionului american.

El a menționat că Indonezia deţine în prezent 33 de avioane multi-rol F-16 Fighting Falcon care au prezentat până în prezent vârful de lance al Forţelor Aeriene Indoneziene.

Indonezia vrea şi avioane ruseşti Su-35s

Forţele Aeriene Indoneziene intenționează, de asemenea, să cumpere 35 de avioane de vânătoare fabricate din Rusia, în următorii cinci ani, a declarat şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Indoneziene.

Declarația lui Yuyu Sutisna potrivit căreia avioanele ruseşti Su-35s vor fi achiziționate în următorii 5 ani, mai degrabă decât în anul următor, da naştere unui mare semn de întrebare privind intenţiile Indoneziei de a achiziţiona avioane de vânătoare.

Defense News precizează că din informaţiile apărute în spaţiul public, la începutul acestui an, reiese că propunerea Indoneziei de a cumpăra avioane din Su-35 din Rusia a fost finalizată, ramând de rezolvat doar formalitățile.

Un reprezentant al companiei ruse de stat Rostec a declarat la o conferinţă de presă în cadrul Expoziţiei Internaţionale Maritime şi Aerospaţiale, LIMA 2019, că alegerile din Indonezia au blocat momentan semnarea contractului pentru avioanele Su-35, dar acordul va fi încheiat la scurt timp după alegeri.

Totuşi, de ce ar avea nevoie Forţele Aeriene Indoneziene de avioane ruseşti Su-35s, dacă intenționează să cumpere ce mai nouă versiune a avionului american de vânătoare multi-rol F-16, care are în dotare o parte din echipamentele şi tehnica militară existentă şi pe F-35?

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv