Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Industria rusă de apărare a dezvoltat o nouă rachetă de croazieră
25 sep 2019 / 17:15
Societatea NPO Mashinostroyenia din Reutov ( biroul de proiectare a rachetelor ) a dezvoltat racheta de croazieră Onyks-M, cu o rază de acţiune de 800 de kilometri și cu o precizie crescută de lovire a țintelor navale și terestre, ale cărei teste de zbor vor începe în lunile următoare, au precizat două surse anonime din cadrul Complexului Militar Industrial rus, precizează agenția de presă rusă Tass.  

,,Pe baza rachetei de croazieră Onyks aflate în înzestrare a fost dezvoltată o versiune nouă, Onyks-M, care are de o distanță maximă de distrugere de 800 de kilometri", a declarat una dintre surse.

Rachetele anti-navă P-800 Oniks/BrahMos este o rachetă supersonică. Arma poate fi lansată de pe nave, submarine, avioane și de pe uscat. Atinge o viteză Mach 3 (de trei ori viteza sunetului și este deosebit de periculoasă pentru orice mișcă la suprafața apei. Are o rază de acțiune de 300 de kilometri, mai mult decât orice rachetă anti-navă de care dispune marina americană. Deși nu este proiectată pentru asta, racheta poate atinge și ținte de pe uscat.

După cum a specificat sursa, "racheta este dotată cu un sistem perfecționat de conducere și poate lovi cu o precizie mai mare atât ținte navale, cât și ținte terestre". De asemenea, aceasta are o protecție creescută împotriva mijloacelor de război electronic.

O altă sursă din industria de apărare a declarat pentru agenția Tass că testele de zbor ale noii rachete Onyks trebuiau să înceapă în prima decadă a lunii septembrie, în acvatoriul Mării Barents, într-n poligon maritim al Flotei de Nord.

Pentru asigurarea securității navigației și zborurilor aviației civile, pentru această testare au fost închise câteva raioane maritime, "însă lansarea rachetei nu a mai avut loc, fiind necesare verificări suplimentare ale prototipurilor noii rachete". Sursa a adăugat că ,,testarea rachetei Onyks-M va începe într-o lună sau două".

Potrivit declarațiilor surselor, la fel ca și în cazul rachetei Onyks, racheta modernizată va putea să poarte atât ogive convenționale, cât și ogive nucleare. Viteza maximă și greutate rachetei Onyks-M au rămas la fel ca la versiunea de bază.

Societatea NPO Mashinostroyenia, care a dezvoltat racheta Oniks, a refuzat să comenteze informațiile furnizate de cele două surse anonime.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro