Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Industria turcă de apărare vrea să devină un competitor serios la nivel internaţional
13 dec 2019 / 15:29
Gigantul din industria de apărare a Turciei, compania ASELSAN, se pregătește să-şi lanseze o filială în Pakistan și una în Ucraina, pe 1 ianuarie,  cu scopul  de a-şi  consolida   oportunitățile pe piaţa vânzării de armament, potrvit Daily Sabah ş i Quwa.org.

În prezent, ASELSAN își vinde produsele în 65 de țări, iar compania își propune să-și extindă vânzările în sectorul de apărare cu Ucraina, care a manifestat interes pentru produsele de apărare turcești, dar și cu Pakistan, pentru care Turcia urmează să livreze patru fregate ușoare din clasa MILGEM. De asemenea, are un contract de 254,73 milioane dolari SUA pentru a sprijini achiziția celor 30 de elicoptere T129 ATAK de către Pakistan .

Pe lângă programele MILGEM și T129 ATAK, Aselsan furnizează și subansamble pentru cele trei submarine Agosta 90B din Pakistan, care au intrat într-un amplu proces de modernizare, cu sprijinul a două companii turceşti din industria de apărare, STM și HAVELSAN

De asemenea, compania Aselsan are filiale în Azerbaidjan, Filipine, Qatar, Iordania, Kazahstan, Arabia Saudită, Malaezia, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Macedonia de Nord. Prezenta companiei turceşti în aceste tarii i-a permis în tot acest timp să-şi sporească capacitatea de export. Birourile şi filialele pe care Aselsan le are dispuse în aceste ţări sunt exclusiv administrate de manageri generali turci și angajează personal local.

ASELSAN, care a ajuns la venituri de 1,87 miliarde de dolari în 2018, este de așteptat să încheie anul 2019 cu venituri de 2,9 miliarde de dolari. ASELSAN produce echipamente pentru zona de telecomunicații militare și civile, radare, sisteme de război electronic, arme şi sisteme de comandă şi control.

Conform listei Top 100 realizată Defense News pentru anul 2018, ASELSAN s-a clasat pe locul 52 în acest top, cu 1,8 miliarde de dolari venituri din apărare. Un alt raport publicat recent de Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), a arătat că ASELSAN s-a clasat pe locul 54 în topul celor mai mari 100 de companii din domeniul apărării.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro