Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Infanteria americană testează vehicule de luptă înainte de a anunța decizia privind achiziționarea
14 dec 2020 / 10:46
Divizia 82 Infanterie Aeropurtată de la Baza Fort Bragg din Carolina de Nord a primit pentru testare două modele de vehicule blindate de luptă pentru a fi evaluate și a alege varianta pe care o vor cumpăra. 

„Soldații Diviziei 82 Aeropurtate vor avea în curând șansa de a face ceva ce niciun soldat de infanterie din SUA nu a făcut în ultimii 26 de ani - să evalueze o platformă de vehicule blindate pentru lupta directă împotriva pozițiilor întărite și a vehiculelor blindate ușoare ale inamicului”, se arată într-un comunicat al US Army, transmite Defense News.

Evaluarea celor două prototipuri va începe pe 4 ianuarie 2021 și se va desfășura până în iunie 2021.

BAE Systems și General Dynamics Land Systems (GDLS) sunt cele două companii care au fost selectate în decembrie 2018 pentru a construi fiecare 12 prototipuri ale viitorului vehicul blindat pentru luptă. Militarii brigăzii de infanterie nu au un vehicul de luptă care să ofere "mobilitate, protecție și capacitate de atac direct și care să fie capabilă să facă față amenințărilor de aproape și de la egal la egal", mai precizează sursa citată.

GDLS construiește un vehicul pe șasiul modelului AJAX folosit de Regatul Unit al Marii Britanii pe care au montat o turelă de tanc M1 Abrams în timp ce BAE Systems a folosit modelul M8 Buford modernizat la care au adăugat noi componente și capacități de protecție. Se așteaptă ca US Army să aleagă un câștigător și să solicite o producție de serie „aproape de sfârșitul” anului 2022, se mai precizează în comunicat.

Primele unități vor primi vehiculele blindate de luptă în anul 2025. Armata intenționează să achiziționeze inițial 26 de vehicule, cu opțiunea pentru încă 28.

Cele două modele care vor intra în teste sunt foarte diferite. Varianta prezentată de BAE este mai mică - se încadrează din punct de vedere al dimensiunii între un vehiculul tactic ușor și un Stryker - în timp ce vehiculul GDLS este mai mare, deoarece se bazează pe șasiul tancului M1 Abrams.

Prototipul prezentat de BAE poate fi transportat într-un avion C-130, iar un avion C-17 poate transporta trei vehicule. Armata solicită ca viitorul vehicul blindat de luptă trebuie să poată fi transportat cu un avion C-17.

Citește și: General Dynamics a prezentat noul vehicul blindat de luptă

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro