Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul începe producția în serie a rachetei de croazieră Jask
Iranul urmează să înceapă producția în serie a rachetelor de croazieră Jask, concepute de industria naţională de apărare, care vor intra în dotarea tuturor submarinelor iraniene.

Comandantul Forțelor Navale Iraniene, amiralul Hossein Khanzadi, a anunțat începerea producției în serie a rachetelor Jask-2, în timpul unei vizite la o expoziție a marinei iraniene, care şi-a prezentat sâmbătă o serie de realizări recente.

Khanzadi a spus că toate submarinele Forțelor Navale Iraniene vor fi echipate cu această rachetă și că raza de acţiune a acesteia va fi substanţial îmbunătățită în viitor. Comandantul a adăugat că arma, dezvoltată ca parte a „proiectului Jask-2", va permite Marinei să lovească ținte pe distanțe lungi. Rachetă „va fi cu siguranță o surpriză serioasă pentru inamic", a spus el.

Tot sâmbătă, alte cinci proiecte și realizări militare, care includ drona „Pelikan", mina navală „Sadaf-2", sistemul de poziționare „Soren", bomba ghidată „Balaban" și nava de antrenament „Loqman", au fost, de asemenea, prezentate.

Printre proiectele prezentate, sistemul de poziționare Soren va permite submarinelor iraniene să obțină informații fără a utiliza tehnologia Sistemului de Poziționare Globală (GPS), în timp ce operează discret sub apă.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană