Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Israelul anunță începerea producției în serie a transportorului blindat Eitan (Video)
Israelul a anunțat, duminică, începerea producției în serie a noului transportor blindat (APC), după mai mulţi ani de cercetare şi dezvoltare. Ministerul israelian al Apărării spune că vehiculul blindat, dezvoltat în parteneriat cu SUA, poate atinge o viteză de 90 km / h, fiind mai ușor, dar și mult mai ieftin decât multe alte vehiculele militare.

Eitan este un transportor blindat uşor 8 x 8, care combină tehnologiile existente pe tancul Merkava și transportoarele blindate Namer, rezultând un vehicul militar cu un preţ mult mai mic, a precizat într-un comunicat, Ministerul israelian al Apărării.

Noul transportor blindat a fost gândit să răspunsa cerinţelor Forțelor Israeliene de Apărare (IDF), rezultate în urma lecţiilor învăţate în războiul din Gaza din 2014. Ministerul israelian al Apărării precizează că noul transportor blindat Eitan va înlocui treptat transportoarele blindate M113, aflate în în prezent în dotarea IDF.

Dezvoltarea transportorului Eitan a avut loc atât în Israel, cât și în Statele Unite, iar componentele şi subansamblele folosite pentru construirea acestui transportor blindat vor fi produse în peste 60 de fabrici din ambele țări.

Genul Guy Paglin, șeful Direcției Vehiculelor Blindate din cadrul Ministerului israelian al Apărării, a declarat că Eitan va oferi soldaților israelieni o mai bună mobilitate și le va permite să se adapteze la toate scenariile de luptă relevante. În plus, Eitan va fi cel mai bine blindat transportor din lume, echipat cu capacități avansate de luptă, a mai spus generalul.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România, acuzată că a trimis ajutor umanitar de proastă calitate în R. Moldova. Ambasada reacționează și acuză „dispute politice”
Nava purtătoare de rachete „Zborul” a plecat spre Bulgaria. Exerciții alături de fregata „Regina Maria” și nave din SUA, Turcia, Italia și Georgia
Scandalul primelor plătite de Rusia pentru uciderea soldaților SUA | Generalul Milley spune că SUA for face 'săpături'
Japonia, cel mai mare client extern al F-35. SUA dau undă verde unui contract uriaș pentru încă 105 aeronave
Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei
Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa a intrat în reparații capitale
Percheziţii la sediul administraţiei prezidenţiale bulgare. Un consilier şi un secretar ai preşedintelui Radev, arestaţi
Venezuela susține că avioanele sale militare ar fi doborât o aeronavă de producție americană (Foto)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro