Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul va produce 1000 de rachete Barak 8 pentru India
14 iul 2019 / 12:12
Unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de arme din Israel, compania Rafael (Rafael Advanced Defense Systems Ltd.) a semnat un contractul cu Kalyani Rafael Advanced Systems Ltd. India (KRAS) pentru a produce 1.000 de rachete cu rază medie de acțiune pentru sistemele antirachetă Barak 8, potrivit IsraelDefense.co.îl și Uawire.org.

Sistemele antirachetă Barak 8 au fost dezvoltate în comun de Israel și India, iar valoarea contractului pentru producerea celor 1.000 de rachete se ridică la valoarea de 100 de milioane de dolari.

Sistemul de rachete Barak-8 este conceput pentru a distruge orice tip de amenințări aeriene, cum ar fi avioanele, elicopterele, rachetele anti-navă și UAV-urile, precum și rachetele de croazieră și jeturile de luptă de la 70 la 150 km.

Barak 8 a fost dezvoltat în comun de către Israel Aerospace Industries (IAI), Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India (DRDO), Administrația Israelului pentru Dezvoltarea Armelor și Infrastructurii Tehnologice, Elta Systems, Rafael și alte companii. Bharat Dynamics Limited (BDL) este compania care va produce rachetele pentru sistemul Barak 8.

În termenii acordului, KRAS va acționa ca subcontractant și va fi responsabil pentru asamblarea, integrarea și testarea rachetelor în India. KRAS este un joint-venture între Rafael și grupul indian Kalyani.

Acordul a fost încheiat în cadrul programului de furnizare a 18 lansatoare de rachete Barak 8 și 450 de rachete pentru forțele aeriene indiene, precum și alte 14 lansatoare de rachete cu 500 de rachete pentru forțele armate indiene. Suma totală a contractului semnat în 2017 este de 2,5 miliarde de dolari.

RAFAEL Advanced Defense Systems are o bogată istorie de colaborare cu industriile de apărare din India, rezultând din acest parteneriat multiple asociații mixte, filiale, precum și schimbul de informații fructuos. Aceste parteneriate, în ultimele două decenii, au determinat RAFAEL să investească peste 250 de milioane de dolari în țară prin intermediul inițiativei Make-in-India.

Ştiri Recomandate

Militarii români se familiarizează cu modul de operare al sistemului Patriot
Bombardament asupra aeroportul din Tripoli. Armata mareșalului Haftar a folosit un lansator de rachete ruses Grad
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ierusalim: Putin a trecut pe lângă Pence și i-a salutat doar pe Macron și prințul Charles (Video)
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică