Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia va primi alte şase avioane F-35, dintr-un total de 90 de aeronave pe care le-a comandat
14 iun 2020 / 13:51
Compania Lockheed Martin a primit un contract în valoare de 368,2 milioane de dolari pentru construirea a șase avioane de luptă F-35 pentru ministerul italian al Apărării, anunță Pentagonul.

Italia va primi cinci F-35A și un F-35B până în 2023, potrivit unui comunicat al Departamentului Apărării al SUA, emis joi. Forţele armate intaliene au în prezent, în serviciu, 15 avioane de luptă F-35 ( doisprezece sunt F-35A, iar trei F-35B).

Italia are în prezent 15 F-35 în service şi intenționează să achiziționeze un total de 90 de avioane de generația a V-a.

Italia este al doilea cel mai mare partener care contribuie la programului Joint Strike Fighter (JSF) al F35, după Marea Britanie. În octombrie 2008, guvernul italian a prezentat o solicitare pentru 131 de avioane F-35 pentru Forţele Aeriene şi Forţele Navale, constând din 69 F-35A și 62 F-35B. Dar, conform programului oficial de înzestrare militară, înaintat guvernului SUA, Italia intenționează să achiziționeze un total de 90 F-35.

În conformitate cu planul actual, Forţele Aeriene Italiene ar urma să primească 60 de avioane de luptă F-35 A şi 15 F-35 B, în timp ce Forţele Navale Italiene ar urma să primească un total de 15 F-35B – varianta cu decolare pe distanţă scurtă şi aterizare pe verticală (STOVL).

G Ad:

Aeronautica Militare este programată pentru a primi 60 de CT-uri F-35A și 15 ST-F-35B, în timp ce Marina Militare este programată pentru a achiziționa 15 STOVL-uri F-35B.

 

Achiziția de avioane de generația a V-a a născut disensiuni politice în Guvernul Italiei

 

Mişcarea antisistem 5 Stele, care guvernează cizma împreună cu Partidul Democrat de centru-stânga, din care face parte și premierul Giuseppe Conte, a solicitat că Roma să sisteze pentru un an achiziționarea aeronavelor militare F-35.

Mișcarea 5 Stele motivează solicitarea ca urmare a pandemiei de COVID-19 care a ucis în Italia peste 33.000 de persoane. Partidul antisistem dorește ca fondurile destinate F-35 să fie redirecţionate către sistemul medical și să ajute la redresarea economiei Italiei, grav afectată de noul coronavirus.

Dar se pare că acest punct de vedere nu este împărtășit și de partenerii de coaliție din Partidul Democrat. Ministrul Apărării de la Roma, democratul Lorenzo Guerini, un apropiat al fostului premier Matteo Renzi, a anunțat în cadrul unui interviu acordat publicației italiene Formiche, că programul privind achiziționarea aeronavelor F-35 va continua conform planurilor.

Guerini e de părere că reducerea cheltuielilor pentru înzestrare cu F-35 ar afecta inclusiv industria de apărare din Italia și nu ar ajuta economia, dimpotrivă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro