Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MApN a discutat extinderea colaborării în domeniul mentenanței tehnicii militare la Automecanica Moreni și în 2022
Ministrul Nicolae Ciucă a vizitat Automecanica Moreni, unde a purtat discuții despre stadiul realizării planului de lucrări executate anul acesta, dar și despre posibilități de extindere.
Nicolae Ciucă, în vizită la Automecanica Moreni. Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook

La Automecanica Moreni, am discutat astăzi despre stadiul realizării planului de lucrări executate anul acesta în folosul Ministerului Apărării Naționale, dar și despre posibilitățile de extindere, în 2022, a colaborării în domeniul mentenanței tehnicii militare”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Înaltul oficial român a mai anunțat că, în cadrul evenimentului, „am vizitat spațiile de lucru ale uzinei și am subliniat necesitatea identificării, prin cercetare-dezvoltare și prin colaborare, a unor soluții de dezvoltare pentru echipamente noi, avansate tehnologic, care să contribuie la modernizarea tehnicii militare existente”.

„Modernizarea tehnicii Armatei României trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare. Pentru aceasta trebuie ca operatorii economici din industria națională de apărare să se adapteze la noile tehnologii. În sprijinul acestui demers, susțin colaborarea Agenției de cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare cu operatorii economici și transferul de tehnologie către aceștia.

Se vor înființa, astfel, locuri de muncă cu un grad ridicat de calificare, vom injecta capital în economia românească și vom contribui la revigorarea industriei naționale de apărare”, a conchis ministrul Ciucă.

G Ad:

M.Ap.N. a efectuat anul trecut plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei.

Amintim că, tot azi, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a vizitat Întreprinderea Optică Română (IOR), împreună cu ministrul Virgil Popescu și cu șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu. În cadrul acestei vizite, subiectul principal pe agendă a fost implicarea industriei naționale de apărare în procesul de înzestrare a Forțelor Armate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro