Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marina egipteană achiziționează tunul Oto Melara-127. Egiptul devine prima țară arabă cu acces la proiectile ghidate Vulcano
Marina egipteană va achiziționa tunuri italiene Oto Melara-127 pentru fregatele Meko-A200/Bergamini GP. Țările europene sunt de acord, pentru prima dată, să exporte proiectile ghidate Vulcano într-o țară arabă.

Tunul Oto Melara-127, principalul tun al companiei italiene Leonardo, se bazează pe piese medii și grele și este dispus în spatele unei structuri cu colțuri ascuțite pentru a reduce amprenta radar a unității navale.

Tunul, cu o lungime de 8 metri și o greutate de 17 tone, poate lansa 32 de proiectile pe minut. Raza de acțiune este de 23 km în cazul proiectilelor convenționale, respectiv de 60 km și 120 km în cazul celor ghidate, de înaltă precizie.

Proiectilele sunt direcționate prin inerție INS, iar navigația prin sateliții GPS permite tunului să lanseze proiectile împotriva țintelor navale și terestre situate până la 120 km. Versiunea proiectilului cu sistem de detecție în infraroșu are o rază de acțiune de peste 60 km și poate lovi, de asemenea, atât ținte navale, cât și terestre.

Tunul funcționează integrat cu sistemele radar și echipamentele de monitorizare și ghidare.

G Ad:

Comentariul autorului: Germania a refuzat să furnizeze Algeriei proiectile ghidate Vulcano cu rază lungă de acțiune pentru a fi montate pe două fregate Meko-A200. Există o practică occidentală de a refuza exportul acestor proiectile în țări din afara NATO, iar Egiptului îi va fi livrată, probabil,  versiunea inferioară, cu o rază de acțiune de 60 km.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro