Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Mike Pompeo: Iranul încearcă să-şi dezvolte rachetele balistice prin lansarea unui satelit
Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat marţi Iranul că-şi dezvoltă competenţele în domeniul rachetelor balistice prin intermediul lansării unei satelit şi a lansat un apel la exercitarea de presiuni suplimentare asupra regimului de la Teheran, relatează AFP.

,,Tehnologiile utilizate pentru plasarea de sateliţi pe orbită sunt practic identice şi interşanjabile" cu cele utilizate pentru "rachetele balistice intercontinentale", a denunţat secretarul de stat al SUA.

Iranul a eşuat duminică în tentativa de a plasa pe orbită un satelit de observaţie ştiinţifică în cadrul unui program spaţial despre care Teheranul susţine că este "paşnic", dar pe care SUA îl califică drept o "provocare".

,,Vom continua să exercităm o presiune enormă asupra regimului pentru ca acesta să-şi modifice comportamentul", a precizat Mike Pompeo într-un comunicat, denunţând "activităţile periculoase" ale Iranului în materie de rachete balistice, potrivit Agerpres.

Această lansare intervine într-un context de tensiuni sporite între Teheran şi Washington după retragerea unilaterală a SUA în mai 2018 dintr-un acord privind programul nuclear iranian, exacerbate în ultimele săptămâni din cauza unei lovituri aeriene americane în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'