Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul rus al Apărării a încheiat contracte interne pentru armamente în valoare de aproximativ 7 miliarde de dolari
Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că, pe 24.08.2021, Ministerul Apărării a încheiat noi contracte, în valoare de 500 de miliarde de ruble (aproximativ 7 miliarde USD), cu întreprinderi ale Complexului Militar Industrial, pentru livrarea de armamente și tehnică militară.

“Astăzi, au fost încredințate patru și au fost semnate alte 41 de contracte de stat cu 27 de întreprinderi din cadrul Complexului Militar Industrial, pentru suma de peste 500 de miliarde de ruble”, a precizat Krivoruchko la forumul tehnico-militar Armata-2021.

“În urma îndeplinirii acestor contracte, Forțele Armate ale Federației Ruse vor fi completate cu peste 1.300 de unități noi de tehnică militară și vor fi efectuate lucrări de reparații și modernizare la peste alte 150 de unități de armamente, tehnică militară și specială”, a menționat Aleksei Krivoruchko, citat de agenția Interfax.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat că noile contracte se vor referi la achiziționarea noilor rachete hipersonice Zircon, a unor noi loturi de rachete de croazieră Kalibr și rachete hipersonice pentru complexele de aviație Kinzhal, precum și a unor drone de asalt și nave de cercetare.

Între altele, potrivit contractelor încheiate, va fi efectuată și modernizarea bombardierelor strategice Tu-95MS, capabile să poarte arme nucleare. Este vorba despre primul contract pentru modernizarea profundă a bombardierelor strategice Tu-95MS aflate în exploatare la versiunea Tu-95MSM.

G Ad:

Comentariul autorului: Potrivit unor alte surse, între contractele încheiate pe 24 august se află și o înțelegere cu societatea Uralvagonzavod pentru livrarea unui lot de tancuri T-90M Proryv și modernizarea tancurilor T-90 aflate în exploatare la versiunea T-90M.

De asemenea, Ministerul Apărării și holdingul Elicopterele Rusiei au încheiat un contract pentru livrarea a 30 de elicoptere modernizate de tip Ka-52M. Acestea vor fi furnizate în perioada 2022-2023.

În același timp, militarii ruși au semnat un contract cu compania Kalashnikov pentru achiziționarea de rachete antiaeriene dirijate 9M333 și automate AK-12, cu calibrul de 5,45 milimetri.

Probabil, în perioada imediat următoare vor apărea informații și despre alte contracte încheiate pe timpul forumului tehnico-militar Armata-2021, aflat în curs de desfășurare în localitatea Kubinka din Regiunea Moscova.

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro