Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul rus al Apărării ar putea achiziționa totuși Su-75 Checkmate, deși are o „precauție istorică” pentru avioanele cu un singur motor
Ministerul Apărării din Federația Rusă ar putea lua în considerare achiziționarea avioanelor Su-57 Checkmate în cadrul unui viitor program de stat pentru armament, a declarat pe 17 septembrie  vicepremierul Yuri Borisov la forumul “Petrol și gaz” desfășurat la Tyumen.

"În cadrul unui viitor program de stat pentru armament, Ministerul Apărării și Forțele Aerospațiale ar putea lua în considerare posibilitatea de a achiziționa acest avion", a declarat Borisov. "Aceasta reprezintă un factor major de potențare a exportului. Clienții străini sunt întotdeauna dornici să afle dacă forțele armate naționale ale țării folosesc tehnologiile militare oferite pentru export."

Borisov a precizat că atât Ministerul Apărării, cât și Forțele Aerospațiale au o „precauție istorică” în privința utilizării avioanelor cu un singur motor, deoarece întotdeauna au considerat că aeronavele bimotor sunt mai fiabile. Cu toate acestea, avioanele de luptă cu un singur motor au devenit tot mai  răspândite în lume.

"Din câte știu, începutul testelor de zbor este programat pentru 2023. Producția de serie (cu condiția unei cereri suficiente) poate începe în 2025-2026. Acest termen este destul de realist", a spus Borisov.

 

G Ad:

Su-57 Checkmate ar avea deja potențiali cumpărători

 

"În caz contrar, nu vom putea intra pe această piață unde modelele SUA și Chinei (cu un singur motor) guvernează deja. Acest avion are un potențial foarte bun și perspective bune pentru a ocupa o anumită nișă. Deja are potențiali cumpărători. Sunt două aspecte esențiale care îi vor permite să ocupe un loc demn: apariția promptă pe piață și un preț rezonabil", a declarat Borisov.

Borisov a adăugat că avionul deține o serie de caracteristici care corespund parametrilor avioanelor de luptă de generația a cincea, cum ar fi compartimentul de acroșare a armamentului în interiorul fuselajului.

Avionul de luptă Checkmate a fost prezentat pentru prima dată în luna iulie, la salonul internaţional de aeronautică MAKS 2021. Acesta se dorește o alternativă mai ieftină la modelul american FA-35A Lightning II sau cel suedez, JAS-39 Gripen. Piața potențială a Checkmate este estimată la 300 de bucăți.

Pe lângă piața internă, unde inițial a fost refuzat datorită configurației sale cu un motor, avionul este considerat de către producători o ofertă atractivă pentru țările din Africa, precum și pentru India și Vietnam. Avionul, care va fi înregistrat ca Suhoi-75, va fi asamblat la uzina din Komsomolsk-pe-Amur.

Potrivit dezvoltatorilor, Checkmate are caracteristici stealth și poate acroșa o sarcină utilă de aproximativ șapte tone în compartimentul pentru rachete aer-aer și aer-sol din interiorul fuselajului. Acesta poate atinge o viteză supersonică de 1,8 Mach, are o rază de acțiune de 3.000 de kilometri și este capabil să lovească până la șase ținte simultan.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro