Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Modernizarea bazei Kogălniceanu stârnește un interes major. MApN are pe masă oferte de la companii din Turcia, Spania sau Italia
MApN are pe masă șapte oferte pentru modernizarea Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Pe lângă companii din România, licitația Ministerului român a stârnit un real interes și pentru companii din Turcia, Italia sau Spania.

MApN a demarat programul „Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.”.

Valoarea primei licitații este de 2.1 miliarde de lei, urmând ca totalul investițiilor să se ridice la peste 10 miliarde de lei.

În prezent, potrivit celor de la Economica.net, șapte companii și-au manifestat interesul pentru contractul pus la bătaie de MApN. 

Candidaturile urmează să fie evaluate până pe 28 decembrie 2021, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Mai departe, candidații selectați vor fi invitați să depună ofertele propriu-zise.

G Ad:

Unele oferte sunt ale unor asocieri de companii, fie românești, fie companii din România care se asociază cu alte companii internaționale cu nume mare la nivel global în domeniul construcțiilor și infrastructurii. Astfel, potrivit sursei citate, e vorba de următoarele companii

1. Asocierea Bog’Art – Aduro Impex – Strabag 

2. Asocierea Astaldi – GSP Offshore 

3. Concelex SRL 

4. Asocierea Electrogrup – Makyol 

5. Kolin 

6. FCC Construccion 

7. Asocierea Porr Construct – Rizzani de Eccher – ICM

După desemnarea câștigătorului licitației, compania respectivă - sau asocierea de compani - va demara lucrările ample pentru modernizarea Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Printre altele, este vorba despre lucrări de construcții de aerodromuri, piste de decolare și de aterizare și suprafețe de manevrare.

Va fi un contract semnat pe o perioadă de 106 luni care nu se va reînnoi.

Subiectul a fost abordat în cursul anului trecut și de generalul (r.) Alexandru Grumaz care a subliniat la vremea respectivă că vor fi investiții masive pentru modernizarea Bazei 57 Aeriene de la Mihail Kogălniceanu care se va transforma într-un adevărat oraș, aici urmând să fie construit și un spital.

Amintim că de la  Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, aeronavele românești MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon, împreună cu partenerii noștri din cadrul NATO, efectuează misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.

În prezent, un detașament britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, execută misiuni de poliție aeriană de la baza aeriană Kogălniceanu.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro