Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Motoarele, călcâiul lui Ahile pentru industria rusă. Noul avion militar IL-112V s-a prăbușit după ce un motor a luat foc
În cursul zilei de ieri, un prototip al celui mai nou avion rusesc de transport militar, un Ilyushin IL-112V, s-a prăbușit în apropiere de Moscova.
IL-112, sursă foto: Rostec

Mai mulţi matori oculari au surprins momentul în care unul dintre motoarele avionului IL-112V este cuprins de foc. 

Avionul s-a prăbușit la 11:18 (ora Moscovei), în timp ce efectua un zbor de testare.

Avionul era un prototip IL-112V al Forţelor Aeriene Ruse și, din păcate, toți cei trei membri ai echipajului, aflaţi la bordul aeronavei, şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

Compania dezvoltatoare, Ilyushin Aviation Complex, a confirmat informația privind accidentul, iar United Aircraft Corporation a precizat că la manşa aeronavei se afla pilotul Nikolai Kuimov, cu o lungă experienţă în testarea aeronavelor.

G Ad:

 

Aeronava IL-112V s-a prăbușit lângă Moscova după ce motorul drept a luat foc

 

În cursul zilei de ieri, rușii de la United Aircraft Corporation au confirmat datele preliminare: Noul avion de transport militar s-a prăbușit după ce unul dintre motoare s-a aprins, notează agenția de presă rusă Tass. Este vorba despre motorul din partea dreaptă care a luat foc înainte de prăbușire.

O anchetă este în curs de desfășurare.

Potrivit United Aircraft Corporation primul zbor al unui avion de transport de tip IL-112V a avut loc pe data de 31 martie 2019. Aeronava cu două turbopropulsoare a efectuat atunci zborul de la Baza Voronezh.

Acest model a fost ales în 2003 pentru a înlocui avioanele sovietice Antonov An-26, iar pentru Forțelor Aeriene Rus industria plănuia să construiască 100 de aeronave. Ministerul Apărării de la Moscova a stopat în 2010 finanțarea, programul fiind reluat în 2014.

 

Motoarele, călcâiul lui Ahile pentru industria aeronautică rusă

 

2. -imagine fara descriere- (su_57_08835100.jpg)

Foto: Su-57

Nu putem să nu sesizăm, deși datele din anchetă sunt premature aceasta fiind în curs de desfășurare, că motoarele reprezintă o provocare pentru industria aeronautică rusă.

Acestea sunt principalul obstacol și în cazul proiectului Su-57, aeronave considerate de Kremlin ca fiind de generația a V-a.

Mai marii Kremlinului au ajuns la concluzia că motorul Saturn AL-41F pur și simplu nu este suficient de puternic pentru Su-57. Rușii spun însă că au rezolvat problema și dezvoltă astfel noile motoare Saturn Izdeliye 30 proiectate special pentru Su-57. 

În urmă cu câteva zile, surse din industria rusă au confirmat că proiectul Megapolis - dezvoltarea versiunii modernizate de Su-57 -, care va debuta în 2025, va include etapa a doua de devoltare a motorului

Până la sfârșitul anului 2024, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi 22 de avioane de tip Su-57, iar până în 2028 numărul acestora va ajunge la 76 de unități. Primul avion de vânătoare de acest tip a fost livrat la trupe în anul 2020.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro