Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Navele Olandei, made in Romania. Cu o singură navă pentru România, Damen a început construcția Den Helder - a doua cea mai mare navă de la Galați
În cursul zilei de ieri, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic Combat Support Ship (CSS) - HNLMS  Den Helder. 
HNLMS Den Helder, nava de suport logistic care va fi construită în România sursă foto: Damen

HNLMS  Den Helder va fi o navă de suport logistic și va fi cea de-a doua cea mai mare navă militară pe care Șantierul Naval de la Galați o va realiza. Prima a fost tot o navă olandeză și tot de suport logistic - HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean.

Astfel, la Galați au fost finalizate până în momentul de față opt nave pentru Forţele Navale Regale Olandeze.

Cei de la Damen au ajuns la un număr impresionant de 30 de nave militare construite la Galați, pentru 13 forțe navale diferite.

HNLMS Den Helder, noua navă a olandezilor care va fi construită în România, va fi finalizată în 2024.

G Ad:

Den Helder este o navă tip Combat Support Ship (CSS), conducătorii militari ai Marinei olandeze, explicând ieri în România, că nava care va colabora cu HNLMS Karel Doorman, nava construită anterior tot la Galați, va îndeplini misiuni de aprovizionare cu muniție și misiuni umanitare cauzate de dezastre naturale.

Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden a confirmat că în viitorul apropiat șantierul din Galați va fi implicat și în construcția a două fregate, tot pentru Forțele Navale Regale Olandeze. Totodată, încă două fregate vor fi construite în România, dar pentru Belgia.

2. Directorul... (hein-van-ameijden-damen_68080700.jpeg)

Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden

 

Damen - 30 de construcții complexe de nave militare în România. Una singură pentru țara noastră

 

Damen a produs în România peste 30 de nave militare, inclusiv corvete. La finalul anului trecut, Șantierul Naval Damen Galați a livrat cea de-a doua corvetă construită în România pentru Pakistan. E vorba despre o corvetă OPV 1900, sub denumirea de PNS Tabuk.

Cu 30 de nave militare construite în România, ce însumează construcții complexe de toate tipurile, dar și cu proiecte aflate în continuare în derulare, Damen a construit aici pentru țara noastră o singură navă. Companiei i-a fost atribuită, până în prezent, construcția unei nave pentru Poliția de Frontieră. Alte două nave de acest tip urmează să fie livrate de către Damen. E vorba despre nave de tip Damen FCS 4008 Patrol.

Potrivit Poliției de Frontieră, „aceste nave fac parte dintr-un proiect mai amplu care presupune suplimentarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul căruia urmează să fie achiziţioneze, pe lângă cele două nave maritime de patrulare (CPV – Coastal Patrol Vessel) şi cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat)”.

Navele militare produse de Damen la Galați în ultimii 10 ani au o valoare de peste 2 miliarde de euro.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro