Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Plan pe 10 ani pentru înzestrarea armatei | Nicolae Ciucă: Trebuie să investim mai mult în industria națională de apărare
Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că un procent cât mai mare din bugetul apărării trebuie investit în industria românească de profil, menţionând că există un plan pe 10 ani de înzestrare a armatei.

,,Pentru noi este un angajament ca bugetul MApN să fie angajat în aşa fel încât, împreună cu Ministerul Economiei, mai precis cu industria de apărare, să putem să folosim aceşti bani obţinând maximum de eficienţă. De asemenea, este o oportunitate ca la nivelul MApN să identificăm acele linii de agregare în aşa fel încât cercetarea şi dezvoltarea din instituţiile militare care au atribuţii specifice în acest domeniu să se transpună cât se poate de concret într-o colaborare şi dezvoltare cu industria de profil", a afirmat Ciucă, aflat, împreună cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, în vizită la Uzina Mecanică Cugir, precizează Agerpres.

Nicolae Ciucă a spus că există un plan pe 10 ani pentru înzestrarea armatei.

,,Avem o linie de plan pe următorii 10 ani, deci există previziune şi ecart atât de timp, cât şi financiar, astfel încât industria de apărare să poată să concretizeze elemente de care armata are nevoie şi, de asemenea, suntem într-o efervescenţă cu Ministerul Economiei, cu ROMARM, pentru a identifica toate celelalte linii de colaborare, astfel încât încă o dată, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare prin ceea ce noi ne-am asumat la nivelul MApN, ca bugetul de 2 la sută să se regăsească cât mai mult posibil, sigur că nu este adevărat să spun că începând de mâine, dar încetul cu încetul, pas cu pas, până la finalizarea acestui plan pe 10 ani, să avem un procent cât mai mare investit în industria românească", a adăugat Ciucă.

Există o viziune strategică de a reconecta industria de apărare a României la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar înzestrării Armatei României cu tehnică modernă în următorii ani.

,,Am asigurat, atât conducerea Guvernului, cât și pe reprezentanții industriei de profil, că nivelul de ambiție al Ministerului Apărării Naționale este ca toate programele de înzestrare să angajeze, la maximum posibil, industria românească de apărare. Este o direcție strategică în care armata angajează resurse importante. Alocarea de 2% din PIB trebuie să se regăsească din ce în ce mai mult în investiții în capacități de producție moderne și locuri de muncă înalt calificate create în țara noastră'', a precizat Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
US Army ia în calcul producerea de armament sovietic pentru a își ajuta aliații
Turcia declară sprijin necondiționat Azerbaidjanului în conflictul cu Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro