Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nou sistem de artilerie Archer calibru 155 mm pentru clienții externi
Sistemul suedez de artilerie produs de BAE Systems Bofors, Archer de 155 mm a fost integrat pe o platformă militar ă Rheinmetall MAN (RMMV) HX2 (8 × 8) și a început testele  inițiale  de tragere la Centrul de testare Bofors din Karlskoga, Suedia, transmite Jane.

Pentru a satisface cerințele potențialilor clienților externi, BAE Systems Bofors a integrat sistemul de artilerie Archer cu un calibru de 155 mm împreună cu sistemul automat de încărcare a munițiilor pe un camion RMMV HX2. Stabilizatoarele Archer sunt montate și sunt coborâte pe sol, pe ambele părți, înainte de tragere.

Limitele de ridicare a țevii sistemului de artilerie de 155 mm sunt de la -1 ° la 70 °, cu o deplasare transveraslă față de șasiul mașinii de 85 ° la stânga și la dreapta.

Are o viteză de deplasare între 45 km/h pe terenuri accidentate sau 70 km/h pe șosea. Sistemul ARCHER a fost dezvoltat special pentru a avea mobilitate pe cele mai dificile terenuri. Rundele se pot trage la distanțe de până la 40 km cu muniție convențională de 155 mm și 60 km cu muniții ghidate cu precizie, inclusiv Excalibur. ARCHER poate trage 21 de runde complete, în 2,5 minute, în sistem complet automatizat.

Operatorii controlează întregul sistem de arme din cabina camionului care este blindată. Cabina oferă patru zone de lucru, dar sistemul necesită o singură persoană pentru operațiuni. O echipă standard ARCHER ar fi compusă din comandantul echipajului, operatorul armelor și șoferul. Sistemul complet poate fi transportat cu aeronave, cum ar fi C17 și A400M „Atlas”.

Vezi și: Portugalia va înlocui obuzierele M114A1 de calibru 155 mm

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial