Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA a comandat alte aproximativ 1.700 de vehicule tactice ușoare Oshkosh JLTV
01 dec 2021 / 17:47
Compania americană Oshkosh Defence a primit din partea Armatei SUA un contract în valoare de 591 de milioane de dolari pentru a construi 1.669 de vehicule tactice ușoare Oshkosh JLTV.
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense

După cum informează publicaţia Breaking Defense, compania Oshkosh a construit deja aproximativ 14.000 de vehicule de tip JLTV pentru Armata SUA. Potrivit sursei citate, această comandă iniţială ar urma să fie extinsă printr-un nou contract care ar urma să fie semnat la sfârșitul anului viitor.

În cadrul noii comenzi, pe lângă cele 1.669 de vehicule tactice ușoare de tip JLTV, compania Oshkosh va construi şi 868 de remorci. Comanda include, de asemenea, 125 de vehicule JLTV care trebuie să ajungă la aliaţii şi partenerii SUA, cum ar fi: Brazilia, Lituania, Muntenegru și Slovenia.

Publicaţia Breaking Defense precizează că nou contract care ar urma să fie semnat la sfârșitul anului viitor, ca parte a extinderii celui semnat în 2015, va fi în valoare de 6,5 miliarde de dolari și va include furnizarea a aproximativ 17.000 de vehicule JLTV și 10.000 de remorci. 

Agile Combat Support lucrează în prezent cu Departamentul Amatei (Department of the Army) – o divizie a Departamentului Apărării al Statelor Unite (United States Department of Defense, prescurtat DoD) – la programul JLTV (2005–2015) care presupune înlocuirea Humvee-urilor, aflate în prezent în dotrarea Forţelor Armate ale SUA, cu cateva zeci de mii de vehicule tactice, produse de compania Oshkosh Corporation. La începutul anului 2019, se vehicula informaţia că Armata SUA vrea să achiziţioneze, până în 2030, puţin peste 50.000 de vehicule blindate Oshkosh JLTV.

G Ad:

Dezvoltat de Armat SUA, pe baza experienței şi cunoştinţelor dobândite în timpul misiunilor din Irak și Afganistan, programul JLTV este considerat un upgrade major care poate fi adus forţelor militare americane, în materie de tehnică militară.

Cu alte cuvinte, în misiunile din Irak și Afganistan, militarii americani au reuşit să strângă suficiente informaţii despre cum s-au comportat pe teren, în timpul misiunilor, celebrele vehicule tactice Humvee, cunoscute şi ca HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle). 

Programul de cercetare pentru JLTV al Armatei SUA a început în anul 2005, aprobat oficial în 2006, şi finalizat în 2015 – anul în care compania Oshkosh Corporation a fost selectată să producă o nouă generaţie de vehicule tactice pentru militarii americani şi nu numai. 

Este de așteaptat ca familia de vehicule JLTV să asigure un grad de protecție mult mai ridicat militarilor, să facă faţă noilor şi viitoarelor tipuri de ameninţări de câmpul de luptă şi să aibă o un grad de mobilitate mult mai ridicat. În prezent, militarii americani operează câteva sute JLTV, sub diferite configuraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro